dinsdag 7 juli 2009

Popvraag 077: Beroemde gitaren

Op de dinsdag krijg je altijd een muziekvraag met geluidsfragment. Vandaag is het tijd voor Beroemde gitaren en is het aan jou om uit het korte gitaarfragmentje onder de playknop af te leiden, welke plaat van welke act je hoort en daarbij ook nog te noemen wie de gitaar hanteert. Vergeet niet het geluid van je computer aan te zetten!

Pakt u ook gezellig de WeekendQuiz in zomerse sferen mee?
Geen flash!

Leuke vraag? Deel 'm met je vrienden via:
Weet jij ook het antwoord op deze muziekvragen?

7 reacties. Vul jouw antwoord hieronder in!

HS zei

Prince - I Could Never Take The Place Of Your Man (1987)

Op gitaar Prince Rogers Nelson himself.

[Reageer]
Jack zei

Prince - I could never take the place of your man

[Reageer]
Muziekvragen zei

We gaan het anders doen met de puntentelling. Niet langer krijgt alleen de eerste persoon met het juiste antwoord een punt. Iedereen die in de eerste 24 uur na plaatsing het juiste en volledige antwoord in een reactie zet, krijgt een punt. Reacties worden dus ook pas na 24 uur geplaatst.

Hier halen Jack en HS dus een punt.

[Reageer]
Anoniem zei

Goed plan!

[Reageer]
HS zei

Ja, goed plan.

Kan dat dan ook met alle vragen? Dus ook die die nu een ingebouwd antwoord hebben?

[Reageer]
Muziekvragen zei

Ja, dat kan natuurlijk met alle vragen. Kwestie van antwoorden eruit halen natuurlijk. Aan de andere kant geven sommigen aan, de antwoorden af en toe wel prettig te vinden en zijn er categorieën die wel heel makkelijk opzoekbaar zijn, zoals die met platenhoezen op woensdag.

Toch overweeg ik om meer vragen antwoordloos te publiceren. Ik kijk even hoe het loopt.

[Reageer]
HS zei

Als na 24 uur het juiste antwoord bekend wordt gemaakt - behalve in die extreme gevallen dat het wat langer duurt - dan lijkt mij dat iedereen daar wel tevreden mee kan zijn. Al helemaal als het antwoord daarna onder de inmiddels bekende vraagtekenknop verschijnt.

En in hoeverre vragen makkelijk op te zoeken zijn heb je zelf in de hand. Kwestie van opzoekbare delen - doorgaans tekst - weglaten. Een platenhoes herkennen zonder tekst vereist toch echt dat je de hoes of tenminste de daar eventueel op afgebeelde artiest al eens eerder hebt gezien én dat je je dat herinnert ;-)

[Reageer]

Doet het commentaarformulier het niet? Probeer het dan in een nieuw scherm.

Zet je antwoord in een reactie. Je reactie wordt niet meteen geplaatst. Anders zou je het goede antwoord verklappen voor andere spelers. Na 24 uur worden ze allen tegelijkertijd geplaatst.

Liever geen anonieme reacties. Selecteer een profiel of anders naam/url in het "Reageer als" veld.

Problemen met dit formulier? Laat het weten