vrijdag 24 juli 2009

Popvraag 090: 4 the record

Vraag niet zichtbaar. Geen flash?
We vieren de komst van het weekend met een fijne vraag uit de categorie 4 the record. De vier afbeeldingen hiernaast hebben iets te maken met een en hetzelfde nummer. Welk nummer is dit en wie is de artiest? Zet ook in de reacties wat de vier afzonderlijke hints met de plaat te maken hebben. Dat is nodig om het punt te pakken vandaag.

Gisteren was het moeilijk. Ineens zat het antwoord er niet meer bij en moest men vol aan de bak. Alle middelen, inclusief reverse engineering van de muziekvraag, kwamen er aan te pas om tot het antwoord - Kaal of Kammen van Extince - te komen. Ik telde uiteindelijk drie personen die het juiste antwoord hadden: BasL, Leon Smeets en een nieuwe ster aan het firnament onder de naam Los Desperados del Corazon (Bienvenido!). Alle drie een punt. Het begint gezellig druk te worden in het klassement. Hoe doen jullie het vandaag? En wie wint deze maand?

En oh ja, de WeekendQuiz van deze week is nog tot zaterdagochtend in te vullen. Ben je te laat, nou.... dan kun je 'm alsnog spelen. Of je speelt de nieuwe WeekendQuiz die aanstaande zaterdag rond 8:30 AM los gaat.

Leuke vraag? Deel 'm met je vrienden via:
Weet jij ook het antwoord op deze muziekvragen?

3 reacties. Vul jouw antwoord hieronder in!

HS zei

Tom Cruise speelt in een film die Magnolia heet en waarvoor de 'soundtrack' geschreven en gezongen is door Aimee Mann (geen familie van Thomas Mann).

Maar dan...

Aangezien het eigenaardige apparaat linksonder in engelstalige landen - en vooral in Baywatch, waarmee we meteen een link hebben met vraag 65! - als 'rescue can' bekend schijnt te staan, gok ik dat het om het nummer 'Save Me' gaat. Al vraagt de hoofdpersoon in dat nummer eerder om een 'tourniquet' dan om een 'rescue can'...

[Reageer]
Muziekvragen zei

Even dacht ik: vandaag wordt ie niet geraden. Ik besefte me dat ik 'm misschien te lastig had gemaakt, maar aan de verklaring van HS heb ik werkelijk niets mee toe te voegen. Punt dik verdiend en wat een belangrijk punt, want het vormt misschien wel de beslissing in het maandklassement.

[Reageer]
Anoniem zei

de bloem doet het. tom cruise zijn ouwe grijns en dan idd de reddingsboei "save me" van Michael Penn.

[Reageer]

Doet het commentaarformulier het niet? Probeer het dan in een nieuw scherm.

Zet je antwoord in een reactie. Je reactie wordt niet meteen geplaatst. Anders zou je het goede antwoord verklappen voor andere spelers. Na 24 uur worden ze allen tegelijkertijd geplaatst.

Liever geen anonieme reacties. Selecteer een profiel of anders naam/url in het "Reageer als" veld.

Problemen met dit formulier? Laat het weten