maandag 16 november 2009

Popvraag 171: Raad het album

Vraag niet zichtbaar. Geen flash?
Het is weer maandag en op maandag moet je het doen met zeer weinig aanwijzingen. Vandaag is het weer tijd voor de categorie Raad het album. Je snapt het al: van welk album van welke artiest zie je hiernaast een klein stukje?

De redactie is weer terug na een weekje New York. Muziekvragen.nl hobbelde gestaag door. De klassementen zijn aangepast. Inmiddels is er voor november alweer een ranglijstje ontstaan.

Vrijdag moest in de bijt een vreemde eend worden gevonden en dat was vrijdag Leonard Cohen. Wat je in ieder geval moest noemen waren de vier personen (Cohen, Beck, Doug E. Fresh en Isaac Hayes) en hun connectie, de Scientology Church. Van Cohen wordt van alles beweerd in combinatie met Scientology. Hij zou kort lid zijn geweest en toen zijn gestopt. Zelf noemde hij het "een korte flirt" met de beweging, alvorens Boeddhist te worden. Hoe dan ook geen lang verblijf daar, in tegenstelling tot de andere drie. Hij was de Odd One Out en niet veel mensen hadden dat goed.

Wat zagen we verder? We zagen discussie over de South Park vraag. Iggy Pop was het en niet Antony Kiedis. Die zou in de Muziekvragen-makeover in ieder geval tattoeages hebben gehad en een korte, zwarte broek. Lastige categorie blijft het, want nooit 100% waterdicht. Ideeën over hoe deze categorie aangepast kan worden? Of misschien een idee voor een geheel nieuwe categorie? Laat het vooral weten.

Dan nog wat WeekendQuizzen. De eindstand van de WeekendQuiz met het thema "Kort" vind je hier. De WeekendQuiz met New York als thema vind je dan weer hier. Ondertussen is de quiz met als thema "A" al weer even van start. Artiesten met een A... weet jij ze alle negen?

Leuke vraag? Deel 'm met je vrienden via:
Weet jij ook het antwoord op deze muziekvragen?

6 reacties. Vul jouw antwoord hieronder in!

HS zei

Wu-Tang Clan - Enter The Wu-Tang (36 Chambers) (1993)

[Reageer]
Pakkal zei

Wu-Tang Clan - Enter the Wu-Tang (36 chambers)

[Reageer]
GielRot zei

Fijn dat je weer terug bent. Je gaat ide tussenstanden toch missen.

Vandaag een makkie:
Wu-Tang Clan - Enter the Wu-Tang (36 chambers)

Wel streng hoor, afgelopen vrijdag. Noem ik wel scientology en niet bij Cohen en dan krijg ik geen punt. Voor mij zijn al die geloofsovertuigingen één pot nat, maar dat helpt zeker niet?

[Reageer]
AdRem zei

Wu Tang Clan - 36 chambers (enter the Wu Tang)

[Reageer]
Muziekvragen zei

@GielRot: we zijn niet alleen terug; we zijn strenger dan ooit teruggekomen :-)

[Reageer]
fokke zei

Dat hebben we gemerkt... :-(

[Reageer]

Doet het commentaarformulier het niet? Probeer het dan in een nieuw scherm.

Zet je antwoord in een reactie. Je reactie wordt niet meteen geplaatst. Anders zou je het goede antwoord verklappen voor andere spelers. Na 24 uur worden ze allen tegelijkertijd geplaatst.

Liever geen anonieme reacties. Selecteer een profiel of anders naam/url in het "Reageer als" veld.

Problemen met dit formulier? Laat het weten