vrijdag 4 december 2009

Popvraag 185: Odd one out

Vraag niet zichtbaar. Geen flash?
De categorie van vandaag is Odd one out. De vier acts hiernaast (wie zijn het eigenlijk?) hebben op de een of andere manier iets met elkaar gemeen, maar toch hoort een van deze vier er binnen die gemeenschappelijkheid toch niet bij. Wie is dat, en waarom? De volledige verklaring zet je in een reactie. Op vrijdag vind je geen antwoorden bij de vraag. You're on your own here.....

Gisteren deden we menigeen een plezier met het introfragment, dat van de Cardigans afkomstig bleek. Het nummer heet My Favorite Game. Laatste dag voor de WeekendQuiz!Leuke vraag? Deel 'm met je vrienden via:
Weet jij ook het antwoord op deze muziekvragen?

16 reacties. Vul jouw antwoord hieronder in!

Mateo zei

1 = Nick Kamen
2 = The Clash
3 = Marvin Gaye
4 = Mark Bolan

Marvin Gay is de odd one out omdat deze een Amerikaanse artiest is. De anderen komen allemaal uit de U.K.

[Reageer]
HS zei

Nick Kamen (1985)
The Clash ('Should I Stay Or Should I Go' 1991)
Marvin Gaye ('I Heard It Through The Grapevine' 1986)
Marc Bolan ('20th Century Boy' 1991)

De overeenkomst wordt gevormd door televisiereclames voor Levi Strauss spijkerbroeken. De uitzondering is Nick Kamen, wiens carriere ooit begon met een (zwijgende) rol in zo'n reclame, maar zijn muziek is er - bij mijn weten - nooit voor gebruikt.

[Reageer]
Pakkal zei

Foto 1: Nick Kamen
Foto 2: The Clash
Foto 3: Marvin Gaye
Foto 4: Marc Bolan (van T-Rex)

De overeenkomst is reclame voor Levi's spijkerbroeken. De uitzondering is Nick Kamen, dat was een model, van de rest is muziek gebruikt.

[Reageer]
Jo zei

We zien:
1) Nick Kamen
2) The Clash
3) Marvin gaye
4) Marc Bolan (T-Rex)
De link is Levi's reclame. Van The Clash, Marvin Gaye en T Rex werd een nummer gebruikt voor een Levi's reclame. Nick Camen hoort er niet bij want die speelde in een Levi's reclame

[Reageer]
Ronald zei

Het zijn:
Nick Kamen
The Clash
Marvin Gaye
en Marc Bolan

- Nick Kamen speelde in de commercial van een Levi’s 501 jeans (1985) waar het nummer “I Heard It Through the Grapevine” gebruikt werd.
- Het nummer “Should I Stay or Should I Go” van The Clash is gebruikt bij een Levi’s 501 reclame spot (1991)
- Het nummer “I Heard It Through the Grapevine” van Marvin Gaye is gebruikt bij een Levi’s 501 reclame spot (1985)
- Het nummer “20th Century Boy” van Marc Bolan, T.Rex is gebruikt bij een Levi’s 501 reclame spot (1991)

Overeenkomst is dus de commercials voor de 501 reclame's en de odd one out is Nick Kamen, omdat hij in deze commercial niet zong, maar allen acteerde (zijn zang carrière begon pas ten gevolge van deze commercial en een verhouding met Madonna)

[Reageer]
Roel zei

Het zijn: Nick Kamen, The Clash, Marvin Gaye en Marc Bolan. De overeenkomst is dat ze allemaal een bijdrage hebben geleverd aan Levi's spijkerbroeken reclame. Nick Kamen is the odd one: hij trad op in de commercial als model (hij kleedde zich uit in de wasserette op zijn boxershort na), maar zijn muziek werd er niet voor gebruikt. De overige drie leenden wel hun muziek voor de reclame:
The Clash met 'Should I Stay or Should I Go', Marvin Gaye met 'I Heard It Through the Grapevine' en Marc Bolan (T.Rex) met '20th Century Boy'.

Roel

[Reageer]
maurice zei

1. nick camen
2. the clash
3. marvin gaye
4. marc bolan (t.rex)
alle 4 hebben ze hun bijdrage geleverd aan een levi's commercial. The clash, marvin gaye, en t-rex met marc bolan met een liedje resp. should i stay or should i go, i heard it to the grapevine, 20th century boy.
Nick camen heeft gespeeld in een commercial van levi's als die jongen in een wasserette.
Dit maakt nick camen de odd one out

[Reageer]
Marnix zei

LB: Nick Kamen
LO: Marvin Gaye
RB: The Clash
RO: Mark Bolan

De link tussen deze 4 mensen/groepen is het spijkerbroekenmerk Levi's. Nick Kamen speelt in een commercial waar de muziek van Marvin Gaye in voorkomt. The Clash heeft ook een nummer in een commercial (Should I stay or should I go). Mark Bolan van T-Rex eveneens (20th century boy). The odd one out is dus Nick Kamen. Hij heeft wel meegedaan met een commercial maar geen muziek voor gemaakt.

[Reageer]
Sisters of Merseybeat zei

De vier acts:

Nick Kamen, The Clash, Marc Bolan (van T-Rex), en Marvin Gaye.


De link:

Levi's 501 TV Commercials uit de jaren 80/90.


De odd one out:

Nick Kamen was een akteur in een van de commercials, maar leverde zelf geen muziek aan. De andere acts leverden muziek ('I heard it through the grapevine' voor Marvin Gaye (en dat was ook meteen de clip met Kamen), 'Should I Stay or Should I Go' voor The Clash, en '20th Century Boy' voor T-Rex), maar akteerden niet.

(En Nick Kamen leeft nog, terwijl de andere zangers alle drie dood zijn. Het is niet eerlijk verdeeld in de wereld.)

[Reageer]
GielRot zei

We zien: Nick Kamen, the Clash, Marvin Gaye en marc Bolan. Allen hebben iets met reclame voor Levi's.
Marvin Gaye's nummer 'I heard it through the grapevine' in de commercial waar Nick kamen in speelde. Marc Bolan's nummer '20th century boy' en the Clash's nummer 'Should I stay or should I go'.
Hiermee is Nick Kamen the odd one out want van hem is geen nummer gebruikt in een Levi's reclame. Zelfs niet het prachtige I promised myself.

[Reageer]
A.M. zei

We zien
LB: Lekker ding Nick Kamen
RB The Clash

LO: Marvin Gaye
RO: Marc Bolan van T-rex

Overeenkomst: Levi-strauss commercials voor de 501 spijkerbroeken.

Odd one out: Nick Kamen, hij zong geen nummer dat in de commercials werd gebruikt, maar trok zijn spijkerbroek uit op de muziek van Marvin Gaye's I Heard it through the Grapevine (1985).
Should I stay or should I go van The Clash is in 1991 gebruikt voor een 501 commercial, net als het nummer “20th Century Boy” van Marc Bolan/T-rex in 1992.

[Reageer]
A.M. zei

Correctie, volgens wikipedia wordt I heard it through the grapevine niet in 85 maar in 1986 gebruikt voor een 501 commercial.

[Reageer]
BruceB zei

1) Nick Kamen - The Clash - Marvin Gaye - T. Rex (Marc Bolan)
2) Levi's Commercials
3) Nick Kamen hoort er niet bij. Van de overige 3 werd één van hun nummers gebruikt als muziek in de commercial. Bij Nick Kamen was dit niet het geval. Hij speelde effectief een rol in een commercial van Levi's.

[Reageer]
Jarno zei

afgebeeld zie ik Nick Kamen, The Clash, Marc Bolan ( T-Rex )en Marvin Gaye.
van de laatste drie werd muziek gebruikt in reclamespotjes voor het spijkerbroekenmerk Levi´s.
Nick Kamen daarintegen acteerde in een Levi´s commercial en is daarom denk ik degene die niet in het blokje thuis hoort.

[Reageer]
fokke zei

dit zijn:
Nick Kamen
The Clash
Marvin Gaye
Marc Bolan

De link is Levi's reclames en Nick Kamen hoort er niet bij, deze heeft in een reclame meegespeeld, van de rest is een nummer gebruikt in de reclames.

[Reageer]
geryroelofs zei

op de foto.s staan nick kamen, marvin gaye, marc bolan (t-rex) en the clash.de link is commercial voor levis 501. nick kamen is de odd one out omdat hij in de commercial speelde en geen nummer voor de reclame zong.marvin gaye zong I heard it through the grapevine, the clash should I stay or should I go, t-rex zong 20th century boy.deze nummers werden voor commercials gebruikt

[Reageer]

Doet het commentaarformulier het niet? Probeer het dan in een nieuw scherm.

Zet je antwoord in een reactie. Je reactie wordt niet meteen geplaatst. Anders zou je het goede antwoord verklappen voor andere spelers. Na 24 uur worden ze allen tegelijkertijd geplaatst.

Liever geen anonieme reacties. Selecteer een profiel of anders naam/url in het "Reageer als" veld.

Problemen met dit formulier? Laat het weten