vrijdag 23 april 2010

Muziekquiz 285: 4 the Record

Maak je agenda voor de rest van de vrijdag maar leeg, want je moet aan de slag met een vraag uit de categorie 4 the record. Wat moet je doen? Je kijkt even naar de vier afbeeldingen hiernaast. Die vormen allen hints naar een nummer en een uitvoerend artiest. Aan jou de taak om in de reacties aan te geven welke plaat bedoeld wordt en waar de vier hints op slaan. Succes!
Vraag loopt tot: 24 april, 8:30 AM
Score: 1 Klassementspunt bij goed antwoord

Vraag niet zichtbaar. Geen flash?

"Work it.... work it.... work it.... work it". Ja, wat voor plaat was dat nou weer, gisteren? De redactie had verwacht dat ie makkelijker zou vallen bij jullie. We waren op zoek naar Technologic van Daft Punk. Lekker plaatje wel. Lang niet iedereen had dit goed.

Het is vandaag vrijdag en dat betekent dat je nog pak-hem-beet een dag hebt om jouw rijtje voor de WeekendQuiz in te sturen. Daarbij heeft de Spelersvraag van deze week nog veel te weinig inzendingen en beoordelingen! Huphup, aan de slag met die quizzen. Gewoon aan je werk gaan is ook niet alles :-)
Weet jij ook het antwoord op:

Leuke vraag? Deel 'm met je vrienden via:
Weet jij ook het antwoord op deze muziekvragen?

21 reacties. Vul jouw antwoord hieronder in!

Mark S. zei

Geachte medespelers,

dat sommige deelnemers in feite een heel team zijn maakt het voor mij als solo-artiest al niet makkelijk maar ik hou wel van een uitdaging. Als die teams elkaar dan ook nog eens de antwoorden gaan toespelen gaat de lol er wel heel snel af. Dat is ongetwijfeld aardig bedoeld maar het is je reinste competitie vervalsing waarbij diegenen die niet in dat circuit zitten bij voorbaat verloren hebben.

Jammer, ik had er veel lol in maar zie niet in waarom ik hier nog aan mee zou doen.

[Reageer]
Muziekvragen zei

Serieuze opmerking van Mark S. De redactie is benieuwd hoe iedereen tegen zijn punt aankijkt. Inderdaad, er wordt de laatste tijd nogal eens openlijk samengewerkt. Niet verboden natuurlijk, maar we kunnen ons de frustratie van Mark S. wel voorstellen. Wat zijn jullie ideeën hierbij? Zijn er wellicht aardige nieuwe manieren op hiermee om te gaan in de vragen, de beantwoording of de puntentelling? Separate klassementen wellicht? Het is het uitdrukkelijke doel van Muziekvragen.nl om iedereen en dus zeker ook individuele spelers als Mark S. op een kansrijke manier te kunnen laten meespelen.

[Reageer]
Ronald zei

1. Nevermind the bollocks verwijst naar het album en de tekst “I found it hard, it’s hard to find Oh well, whatever, nevermind
2. Een mug ofwel mosquito, verwijst naar de tekst ”A mulatto, an albino, A mosquito, my libido”
3. De patronen verwijst naar de eerste regel van de tekst “Load up on guns and bring your friends ”
4. Kurt Vonnegut verwijst naar de zanger van Nirvana: Kurt Cobain

[Reageer]
Ronald zei

Voor mij maakt dat het nou juist leuk. Het gaat mij niet zozeer om het punten scoren, om het de eerste willen zijn (hoewel dat wel leuk is natuurlijk). Maar vooral om het bezig zijn met muziek en het puzzelen. Soms kom je er gewoon met meerdere personen samen uit, terwijl dat individueel niemand gelukt is. Dat vind ik het leuek van Muziekvragen! Het gaat om het spel, niet om de knikkers!

[Reageer]
A.M. zei

Ronald en ik overleggen wel eens samen, tja we zijn kamergenoten.
Maar je ziet aan de antwoorden en puntenverschillen wel dat we niet klakkeloos alles aan elkaar doorspelen.
En ik persoonlijk zit er niet mee om te verliezen van een heel team. je kunt nu eenmaal niet alles weten van iedere muziekstroming.

Ik zie het niet als een competitie, ik zie het als een heel leuk begin van de dag!

[Reageer]
A.M. zei

En dan ook mijn vermoeden waar het heen moet met deze vraag: Omdat ik Kurt Vonnegut zie zitten en linksboven de hoes van de sex pistols: never mind the bollocks, her are the sex pistols
gok ik op Kurt Cobain van Nirvana, hun cd Nevermind.
In het nummer Smeels like teen spirit gaat het refrein zoiets als: a mosquito, my libido dus daar heb je je mug van rechtsboven mooi mee verklaard.
En dan die hulzen nog...
een mooie verwijzing naar de opneingszin: load up on guns, bring your friends

[Reageer]
GielRot zei

Ik begrijp dat Mark S het helemaal in z'n eentje doet! Dat vind ik erg knap en eigenlijk gaat dan de overwinning iedere maand met terugwerkende kracht naar hem!
Ik vind muziekvragen erg leuk en winnen ook. Daar zijn hulplijnen wat mij betreft geoorloofd. Al is het alleen maar omdat er geen controle mogelijk is. Het maakt hierbij niet uit of je dit doet bij andere deelnemers of collega's of kamergenoten, vaders, moeders etc. Ikz et er wal altijd even bij als ik geholpen ben.
Kortom, ik wil best een persoon tot persoon gevecht, maar dat is dan op een plaats waar je elkaar kunt zien, bijvoorbeeld vorige week in Zoeterwoude.
Mark S, blijf gewoon lekker meedoen en als je eens een hulplijn nodig hebt, ik ben via de facebook-groep te bereiken.

[Reageer]
Piet-Hein zei

Ik heb ook bewondering voor Mark en zou het jammer vinden als hij er mee stopt! Ik zit regelmatig tot 's avonds laat in mijn eentje te luisteren en te puzzelen (gisteravond nog, vergeefs), maar vraag het ook aan collega's of een paar vrienden. Ik vind namelijk niks leuker dan met elkaar met popmuziek bezig te zijn! Zo komt Muziekvragen.nl bovendien bij een breder publiek onder de aandacht :-). Aparte klassementen lijkt me geen goed idee (toch geen controle), maar ik zou zeggen: hulde aan de solo-artiesten!

Groet, Piet-Hein

[Reageer]
Jo zei

Ik zou mijn dochter van drie de pixelcover absoluut niet willen onthouden. Ze komt altijd met hele creatieve oplossingen.

Groet Jo(ost)

[Reageer]
Pakkal zei

Hoi!

In geval van meerdere klassementen komt het weer aan op controle, net als met het al dan niet gebruiken van Shazam. Niet doen, zou ik zeggen.

Wij spelen vaak met ons tweeën: w817tjes en ik, Pakkal. Soms komen we er samen niet uit, vooral bij nieuwere muziek en hoezen, dan willen we wel eens hulp vragen. Op zicht niets verkeerds mee, denk ik? Alleen gaat dan voor mij persoonlijk wel een stukje eergevoel weg.
Mijn overige hulplijnen zijn mensen die ook iets van muziek afweten maar jammer genoeg geen zin hebben om zelf mee te doen. Op deze manier kunnen ze toch enigszins mee doen.

Die klassement is er toch ook alleen maar om er iets van een competitie van te maken? Er is niets mee te winnen, het gaat alleen om de eer. Als men wil winnen met een team van 10 man, deelt men die eer met 10 man. Als jij dan 2e wordt in je eentje, ben je zeker de morele winnaar. Is het mogelijk om zo te denken, Mark? Dat zou fijn zijn want niets mooiers dan met muziek bezig te zijn, toch?

Trouwens een dikke duim naar de redactie voor het telkens raadplegen van ons deelnemers. Openstaan voor suggesties is niet overal een gegeven...

[Reageer]
Mark S. zei

nogmaals: het gaat me niet om onderling samenwerken in een team. Maar als team 1 en team 2 de antwoorden en dus ook de punten delen zal speler 3 ALTIJD aan het kortste eind trekken.

"Als jij dan 2e wordt in je eentje, ben je zeker de morele winnaar"
ja, als ik zou weten dat #1 samenwerkt wel maar dat kan ik of jij nooit weten. Maar die 2de plaats lukt dus al niet als men elkaar de bal toespeelt.

Het delen van antwoorden verstoort dus de competitie en maakt de hele rangschikking ongegrond, onzinnig en overbodig.

Stel je voor dat ik & een andere kandidaat dit zouden doen tijdens een "live" popquiz ergens in den lande en jij bent onze tegenstander. Wedden dat je dan gaat klagen bij de jury?

Ik vind het echt heel jammer maar waarom zou ik nog meedoen als ik nooit kans maak op een ereplaats? Het gaat alleen maar om de eer maar blijkbaar is dat voor sommigen geen reden om dan ook eervol te strijden.

[Reageer]
Marnix zei

Ik ga een slag in de lucht doen bij deze opgave omdat ik 1 plaatje niet kan plaatsen.

Nirvana - Drain you.

Aanwijzingen:
- Never mind the bollocks, here's the sex pistols. Song komt van Nevermind.

- Mug/muskiet. Zuigt je leeg

- Kogels (hulzen). Kurt schoot zich door het hoofd.

Wie die meneer op de kermis in volgens mij central park of zo is.. geen idee. Een cd draait ook rondjes?

[Reageer]
w817tjes zei

Ik ben het echt volkomen met Mark S eens. Als je de antwoorden aan een andere speler doorgeeft, dan wordt voor de rest de kans een stuk kleiner om te winnen, dan wel hoog te eindigen. Als je dan zonodig de antwoorden aan elkaar wilt doorgeven, vorm dan samen een team, en neem maar 1 plek in op de ranglijst... (dat hebben Pakkal en ik ook gedaan...)

[Reageer]
Simon de Jong zei

Ik vind ook dat Mark S wel een punt heeft. Ik speel ook alleen en dat maakt het er niet makkelijker op. Ik baal enorm als ik een keer een vraag niet weet, maar weet dat ik er (meestal) alles aan gedaan heb. Interessant vind ik het dan om te zien of mensen wel tot een juist antwoord komen. Het leuke van teams moet toch juist zijn om te zien wie er onderling het meest weet?

[Reageer]
Simon de Jong zei

Goed, de oplossing van vandaag dan maar.

Nirvana - Smells like teenspirit

LB: NEVER MIND the bollocks here's the Sex Pistols (album waar single vanaf komt)
RB: MOSQUITO (tekst: ..an albino, a mosquito..)
RO: KURT Vonnegut, schrijver van o.a. Slaughterhouse 5 (zelfde voornaam als zanger Cobain)
LO: Patronen (tekst: load up on GUNS)

[Reageer]
Jo zei

Nirvana - Smells like teen spirit

Foto 1: Smells like teen spirit wordt ook wel de Anarchy in the UK van deze generatie genoemd. En dat staat op Never mind the Bollocks van the Sex Pistols
Foto 2: een mug wijst op de tekst "A Mosquito"
Foto 3: de kogels verwijzen naar de zelfmoord van Kurt met een shotgun
Foto 4: Schrijver Kurt Vonnegut verwijst naar Kurt Cobain

[Reageer]
Mo zei

Voor mij geldt hetzelfde. Ik werk ook alleen en realiseer me terdege dat ik geen kans heb op de eindoverwinning tegen teams of samenwerkende individuen. Ik kan me de frustratie van Mark voorstellen, maar ik heb niet zoveel problemen met zulke vormen van samenwerking, omdat het voor mij alleen om het meedoen gaat: het maakt mij niet zoveel uit op welke plaats ik eindig. Ik probeer het zelf op te lossen: soms lukt het, vaak niet. En als me dat lukt, is de voldoening des te groter.

[Reageer]
Piet-Hein zei

Ik kom uit op Nirvana - Smells Like Teen Spirit

De vier foto's zitten eigenlijk vol met aanwijzingen:

1. Het album "Nevermind the Bollocks, here's the Sex Pistols": het nummer Smells Like Teen Spirit staat op de plaat "Nevermind" van Nirvana. Beide albums betekenden de doorbraak van deze bands. "Smells Like Teen Spirit" werd later betiteld als de nieuwe versie van "Anarchy in the UK" van "Nevermind..." van The Sex Pistols.
2. Mosquito - uit de tekst van "Smells Like Teen Spirit"
3. Foto van Kurt Vonnegut - Dezelfde voornaam als Kurt Cobain, voorman van Nirvana en mede auteur van het nummer.
4. Hagelpatronen: daarmee schoot Kurt Cobain zichzelf in het hoofd. Op de patronen staat "guns", ook een verwijzing naar de tekst van het nummer.

Groet, Piet-Hein

[Reageer]
Evoque zei

Ik speel ook alleen en vind dat Mark wel een punt heeft. Het gaat mij er echter niet zozeer om dat teams hoger in het klassement eindigen, maar dat teams relatief meer 'deelantwoorden' weten en dus vaker een klassementspunt toegekend krijgen terwijl bij eenlingen de kans groter is dat ze niet het volledige antwoord kunnen geven. Zo wordt er bij categorieën als Zoekplaat, Vind de link, Remix e.a. pas een punt gegeven als alle deelantwoorden en het eindantwoord gegeven is en ook bij de Weekendquiz moeten er minsten vijf goed zijn voor een klassementspunt. Ik kan niet voor anderen spreken, maar ik blijf nogal eens op drie antwoorden steken (terwijl er vier vereist zin) en krijg voor mijn gevoel dan geen loon naar werken: 0 punten. Een simpele oplossing om de strijd (en vooral de beloning voor het zoeken) wat eerlijker te maken, is de puntentoekenning te veranderen: bijv. per goed deelantwoord 1 punt en nog een extra punt voor een goed eindantwoord.
En nogmaals, het gaat me er niet om om hoger in het klassement te eindigen, maar dat teams samen meer weten en daarvoor wel een punt krijgen, terwijl eenlingen minder vaak een volledig antwoord weten te geven en daar naar mijn mening toch een beloning voor verdienen.

[Reageer]
Roberto zei

Van nog een eenpitter:
gun/pistol, mosquito, bullets and kurt vonnegut jr.

In een poging hiervan chocola te maken kom ik tot smells like teen spirit van nirvana. Mosquito komt uit de tekst, net als gun. Cobain heette ook Kurt en benam zich met een bullet van het leven. Zeg maar

[Reageer]
GielRot zei

Tjonge, wat een verhalen. Ik zit hier lekker uit te kateren van een bruiloft en zie dat ik wellicht nog net op tijd ben met mijn antwoord (helemaal alleen deze keer), zal dus wel fout zijn (;-)).

RO is Kurt Vonnegut en die bracht mij op het spoor naar Nirvana's Kurt Cobain.
Die kogels LO slaan waarschijnlijk op het fragment Load up your guns.
De mosquito op het fragment mosquito

Die sex pistols zijn wat lastig , maar breng ik ook maar terug naar load up your guns.

Nirvana - Smells like teen spirit

PS.Ik stel voor dat Mark S, Simon de Jonge en Evoque elkaar af en toe eens bellen.

[Reageer]

Doet het commentaarformulier het niet? Probeer het dan in een nieuw scherm.

Zet je antwoord in een reactie. Je reactie wordt niet meteen geplaatst. Anders zou je het goede antwoord verklappen voor andere spelers. Na 24 uur worden ze allen tegelijkertijd geplaatst.

Liever geen anonieme reacties. Selecteer een profiel of anders naam/url in het "Reageer als" veld.

Problemen met dit formulier? Laat het weten