zondag 4 april 2010

Spelersvraag 007: Odd One Out

Het is weer tijd voor A.M. Die heeft een duivelse Odd One Out voor jullie uitgebroed. Dit keer krijg je hoezen van singles te zien. Pfoe. Wat is de connectie en welk hoort er niet bij? Antwoorden wederom in de reacties en geef vooral de komende week ook weer je beoordeling van deze vraag onderaan de pagina!
Vraag loopt tot: 4 april, 8:30 AM

Vraag niet zichtbaar. Geen flash?

De ingezonden 4 the Record van Mo werd lastig gevonden. Er kwamen dan ook niet heel veel inzendingen op binnen, maar toch zaten er een paar goede bij.

We zochten Personal Jesus van Depeche Mode. De modebladen vormden verwijzingen naar de bandnaam Depeche Mode. Het woord Ik symboliseerde het Personal. En Johan Cruijff, aka El Salvador, met ook al van die toepasselijke initialen, vormde een hint naar de man uit de titel van de plaat waarom dit weekend zoveel te doen is.

Dank voor de inzending Mo!

Kun jij dat ook? Of denk je dat je het nog beter kunt? Stuur ook een vraag in en vergaar roem op Muziekvragen.nl!

En ja, als je toch bezig bent:nieuwe WeekendQuiz spelen?
Weet jij ook het antwoord op:

Leuke vraag? Deel 'm met je vrienden via:
Weet jij ook het antwoord op deze muziekvragen?

4 reacties. Vul jouw antwoord hieronder in!

HS zei

The Rolling Stones - Angie (1973)
Derek And The Dominoes - Layla (1970)
James Blunt - You're Beautiful (2004)
Rick Springfield - Jessie's Girl (1981)

Alle vier beschrijven ze liefde voor iemand die al een andere keuze heeft gemaakt.

Maar naar goed gebruik zijn er meerdere kandidaten voor de 'odd one out'...

'Angie' schijnt helemaal niet over mevrouw Bowie (of Jones) te gaan (al lopen de meningen uiteen over wie dan wel: Keith's dochter Angela, Keith's vriendin Anita, Mick's vriendin Marianne, Mick's vriend David enz.)

James Blunt heeft de dame in kwestie reeds de zijne mogen noemen: het gaat over zijn ex. Maar dat geldt eigenlijk ook voor Angie ('They can't say we never tried')

Rick Springfield heeft als enige zijn doel helemaal nooit bereikt, want ook Eric Clapton heeft uiteindelijk mevrouw Harrison weten te schaken. Sterker nog Rick weet als enige zelfs niet eens hoe de mevrouw in kwestie heet.

Maar ook de naam van de ex van James Blunt is in nevelen gehuld. Hij weet het zelf vast nog wel maar ondanks speculaties is haar naam niet algemeen bekend.

Met alle twijfels rond Angie erbij is eigenlijk alleen de naam van Eric's object officieel bekend: Pattie Boyd. En dat terwijl het lied Layla heet!

Hier laat ik het maar bij. Layla is de 'odd one out' want alleen haar ware identiteit is bekend.

[Reageer]
GielRot zei

Ik vind hem wel erg moeilijk:
Ik zie de hoezen van 4 liefdesliedjes;
James Blunt - You're beautiful (over z'n ex Dixie Chassay)
Derek and the Dominos - Layla (over Pattie Harrison)
Rolling Stones - Angie (over Angie Bowie)
Rick Springfield - Jessie's Girl (over de vriendin van ene Gary)

Hoewel het allemaal geruchten betreft gaat het in drie gevallen over de vriendin van een vriend en slechts in één geval over een ex.

Daarmee is James Blunt de odd one out. Bovendien is dit ook het meest waardeloze nummer van de vier.

[Reageer]
HS zei

"De odd one out is Angie, de Rolling Stones namen dit nummer op tijdens haar scheiding van David Bowie om haar te steunen en niet omdat een van hen verliefd was op haar."

Angela Barnett ontmoette David 'Bowie' Jones in 1969, trouwde met hem in 1970, en scheidde van hem in 1980 nadat ze al sinds 1978 niet meer samen waren. (Dixit Wikipedia; niet echt het evangelie maar vaak genoeg correct.)

Het lied 'Angie' van The Rolling Stones is opgenomen in 1972 en uitgebracht in 1973.

[Reageer]
A.M. zei

@ HS: Als echte Bowie fan ben ik er al die jaren vanuit gegaan dat mijn versie de werkelijkheid was. Een korte blik in Wiki (hoewel inderdaad niet 100% betrouwbaar) bij de pagina over het nummer Angie leerde me echter dat er toentertijd geruchten gingen dat Mick dit had geschreven na een korte relatie met haar. Hij heeft dit echter altijd ontkend.
In mijn ogen blijven ze dan toch de odd one out, de rest schreef het dan nog steeds uit liefde/verlangen voor andermans vrouw en de Stones dus niet.
Ik vind jouw redenatie ook de moeite waard, Eric zong over een dame van wie als enige in dit rijtje de identiteit vast staat (en was de enige die zijn dame naderhand ook 'kreeg')
Helaas toch geen punten mee te verdienen.

Fijn weekend verder.

[Reageer]

Doet het commentaarformulier het niet? Probeer het dan in een nieuw scherm.

Zet je antwoord in een reactie. Je reactie wordt niet meteen geplaatst. Anders zou je het goede antwoord verklappen voor andere spelers. Na 24 uur worden ze allen tegelijkertijd geplaatst.

Liever geen anonieme reacties. Selecteer een profiel of anders naam/url in het "Reageer als" veld.

Problemen met dit formulier? Laat het weten