maandag 10 mei 2010

Muziekquiz 296: Raad de Video

Op maandag wordt traditiegetrouw jouw visueel geheugen getest. Vandaag is het weer tijd voor Raad de Video: hiernaast zie je een aantal shots uit een videoclip. Kun jij je nog herinneren welke clip ze komen? Zet je antwoord in een reactie.
Vraag loopt tot: 11 mei, 8:30 AM
Score: 1 Klassementspunt bij goed antwoord

Vraag niet zichtbaar. Geen flash?

We hadden een makkelijk weekje vorige week. Ook de Vind de link was uiterst haalbaar. We hoorden fragmenten van mensen die hun artiesten-voornaam gemeen hebben, allemaal Bob:

Bob Dylan - Subterranean Homesick Blues
Bob Marley - Kinky Reggae
Bobby Brown - My Prerogative
Bob Geldof - The Great Song Of Indifference

We zijn soepel geweest richting degenen die niet even netjes de titels van de platen noemden (maar: foei!). Veel succes weer deze week. We gaan 'm ietsjes moeilijker maken, te beginnen met vandaag :-)

Hoe makkelijk vind je de WeekendQuiz van deze week? Indachtig de verstoring van de 4 mei herdenking op de Dam is het thema: Schreeuw. Negen schreeuwstukjes. Ken jij ze? En oh ja, ken je nog meer popschreeuwen? Stuur ze in! We voelen een themaatje opkomen namelijk.

Tot slot: check de nieuwe Spelersvraag, van A.M..

Weet jij ook het antwoord op:

Leuke vraag? Deel 'm met je vrienden via:
Weet jij ook het antwoord op deze muziekvragen?

18 reacties. Vul jouw antwoord hieronder in!

Jo zei

Jay-Z - 99 problems

[Reageer]
AdRem zei

Jay Z - 99 Problems

[Reageer]
SirCookalot zei

Protest! "We zijn soepel geweest richting degenen die niet even netjes de titels van de platen noemden (maar: foei!)" Het noemen van de titel is toch gewoon een onderdeel van de vraag? Het maakt de vraag een stuk moeilijker. Als je twee artiesten zou herkennen dan zou je de vraag al goed kunnen beantwoorden. Iedereen herkent Bob Marley, maar het betreffende nummer noemen is een stuk lastiger.

[Reageer]
Muziekvragen zei

@SirCookalot. We zijn het met je eens: het hoort bij de vraag. Echter, dat stond er niet expliciet bij, zagen we.
Uiteraard moet je wel alle vier de artiesten goed hebben voor het punt. De vraagstelling zal worden aangepast: in het vervolg moeten de titels er ook bij.

[Reageer]
Mark S. zei

ik ben het helemaal eens met Sir Cookalot! Ik heb vrijdag echt behoorlijk veel moeite gedaan om via Wikipedia en Youtube het precieze nummer van Bob Marley te vinden. Want de opgave was: de 4 fragmenten benoemen. Dus dat heb ik gedaan.

Nu blijkt dat alleen gokken op Bob Marley noemen ook al goed wordt gerekend terwijl het ALTIJD zo is geweest dat je man EN paard moest benoemen om punten te scoren.

Als je dit vergelijkt met strenge beslissingen uit het verleden waarbij antwoorden werden afgekeurd die niet helemaal de juiste (redactie)redenatie hadden gevolgd om tot het juiste antwoord te komen snap ik het niet meer helemaal.

Dus trek uw plan: of alles streng beoordelen of alles maar goed rekenen omdat niet iedereen de moeite wil doen volledig te antwoorden.

Deze beslissing lijkt "soepel" maar benadeelt uiteindelijk degenen die de opgave wel helemaal goed hadden.

[Reageer]
Muziekvragen zei

@Mark S. Ook jij hebt gelijk, maar helaas stond er niet expliciet bij dat je de vier fragmenten moest noemen. De redactie is met een diepgaand intern onderzoek bezig om de schuldige te vinden en te bestraffen :-)

Het fenomeen "dat het altijd zo is geweest" werkt niet echt op een website die elke dag ook door nieuwe mensen wordt bezocht, helaas.

[Reageer]
Muziekvragen zei

Een en ander doet overigens niets af aan de waardering van de redactie (en van de spelers die niet alle vier de fragmenten wisten) voor degenen die het complete antwoord gaven!

[Reageer]
Barry zei

Jay-Z - 99 Problems

[Reageer]
SirCookalot zei

Er staat duidelijk onderaan de Flash animatie: "Noem van de vier platen naam en artiest. Wat is het verband?" Naam van de plaat is de titel, toch?

[Reageer]
Mark S. zei

"helaas stond er niet expliciet bij dat je de vier fragmenten moest noemen"

En dat is dus pertinent NIET waar. Ik wil niet flauw doen, maar ik heb hier een schermdump van de betreffende vraag. Zinsnede: "Noem van de vier platen naam en artiest. Wat is het verband?". Staat in het kader onder de flash animatie.

[Reageer]
Muziekvragen zei

@SirCookalot & Mark S. Daar hebben jullie een punt! Het stond niet in de tekst en op basis daarvan kwam het besluit tot versoepeling, maar het staat inderdaad wel in de vraag zelf.

DUS: we corrigeren de punten nu eens een keer richting streng. Wordt vanavond doorgevoerd.

Dank voor de oplettendheid. Dat houdt de redactie scherp.

[Reageer]
team blauw zei

Jay Z met 99 problems

[Reageer]
Mark S. zei

Mijn vertrouwen in de mensheid in het algemeen en Muziekvragen.nl in het bijzonder is weer hersteld.

Maar zo gewonnnen, zo geronnen... m.b.t. de opgave van vandaag heb ik echt geen flauw idee.

[Reageer]
maurice zei

Mijn antwoord van vrijdag is per ongeluk bij de weekendquiz van vorige week terecht gekomen, foutje van mij, ik neem aan dat dit hersteld kan worden

[Reageer]
SirCookalot zei

Jay-Z - 99 Problems

[Reageer]
GielRot zei

Heb je mijn reactie binnen? Het was een heel verhaal over gerechtigheid, oplettende burgers, betutteling enzo. Wat een gedoe om die paar punten.

PS het is niet Yousou n'Dour en Neneh Cherry en de ttitel zeg ik ook niet. Ik ga ervan uit dat ik nu geen punt krijg.

[Reageer]
GielRot zei

Toch nog gevonden!
Wel een getal geen secondes.

Jay-Z - 99 Problems

[Reageer]
Muziekvragen zei

@Maurice: is aangepast.

[Reageer]

Doet het commentaarformulier het niet? Probeer het dan in een nieuw scherm.

Zet je antwoord in een reactie. Je reactie wordt niet meteen geplaatst. Anders zou je het goede antwoord verklappen voor andere spelers. Na 24 uur worden ze allen tegelijkertijd geplaatst.

Liever geen anonieme reacties. Selecteer een profiel of anders naam/url in het "Reageer als" veld.

Problemen met dit formulier? Laat het weten