zondag 24 oktober 2010

Spelersvraag 036: Beroemde Gitaren

Een categorie die nog niet zo heel vaak is langsgekomen op de zondag is Beroemde Gitaren. Maar vandaag gaan we er een spelen, van hand van SirCookalot. Het is een lang fragment dat rustig begint, dus gooi maar vol open die speakers. Ben je nu zo onder de indruk van de kwaliteit van deze vraag dat je vindt dat Sir een t-shirt verdient? Geef deze vraag dan een Facebook-like! De inzender van vraag met de meeste Facebook-likes ontvangt aan het eind van het jaar namelijk zo'n prachtig Muziekvragen.nl shirt gratis en voor niks!
Vraag niet zichtbaar. Geen flash?
De afgelopen week mochten we ons buigen over de Cryptohit van A.M.. Die draaide geheel om paarden. Had jij deze vier albums ook ontdekt?

Pink - Funhouse Keane
Under the Iron sea
Poco - Running Horse
Crazy horse - Crazy horse

If so: Hulde! Prima vraag van A.M.. ZoekPlaten zijn best lastig om te maken. Gek genoeg nog maar 1 Facebook-stem gekregen tot nu toe.

Vind jij ZoekPlaten helemaal niet moeilijk te maken en heb je al lang die vraag klaar met vier gordeldieren erin? Stuur 'm in!

En ja: er is ook weer een nieuwe WeekendQuiz verschenen gisteren.
Weet jij ook het antwoord op:

Leuke vraag? Deel 'm met je vrienden via:
Weet jij ook het antwoord op deze muziekvragen?

17 reacties. Vul jouw antwoord hieronder in!

HS zei

Zo! Deze was lastig zeg! Gelukkig is het zondag...

Roger Waters - It's A Miracle (1992)

Met op gitaar - who else? - Jeff Beck!

[Reageer]
HS zei

Met betrekking tot De Redactie's verbazing over geringe aantallen Facebook-stemmen: om te stemmen moet je eerst zelf zo'n Facebook-etalage inrichten en dat gaat mij persoonlijk eerlijkgezegd wat ver. Ik kan zelf wel onthouden hoeveel vrienden ik heb.

Maar dat laat onverlet dat ik vrijwel alle spelersvragen hogelijk waardeer.

[Reageer]
Muziekvragen.nl zei

@HS: Ja, een facebook account is een voorwaarde daarvoor. Wij dachten: Facebook is weliswaar nog niet zo hip en groot als Muziekvragen.nl, maar de meesten zullen er wel een account hebben :-).

[Reageer]
w817tjes zei

En dan komt er natuurlijk ook nog eens bij kijken dat niet degene met de beste vraag straks gaat winnen, maar degene die de meeste vriendjes kan optrommelen om op zijn of haar vraag te stemmen... Want laten we wel wezen, de koploper momenteel is in mijn optiek lang niet de leukste/mooiste vraag...

[Reageer]
Leon Smeets zei

Roger Waters met It's a miracle

[Reageer]
SirCookalot zei

Roger Waters - It's A Miracle.

Dit is track 13 van het concept album Amused To Death uit 1992 waar een hoop grote namen op meespelen. De gitaarsolo is van Jeff Beck.

Het hele album is een soort hoorspel / rock opera, waarin allerlei thema's aanbod komen. Muzikaal is sterk afwisselend in stijl, met soms een zeer indringende sfeer en angstaanjagende geluidseffecten. Je moet er dus even voor gaan zitten en je laten overdonderen.

[Reageer]
Michael Tanzer zei

Roger Waters was wel duidelkijk maar het nummer!! Het is volgens mij "It's a miracle van Roger Waters."

[Reageer]
A.M. zei

Kun je niet gewoon een stem-knop maken: Ja! en dan betekent dat: ik vind dat deze vraag een t-shirt verdient.
Dan kan iedereen klikken, ongeacht of hij een facebook of hyves of wat dan ook account heeft of niet.
Hoef je alleen maar stemmen te tellen, en geen cijfers en gemiddelden meer zoals eerst.

Trouwens, ik heb al een t-shirt....

[Reageer]
Muziekvragen.nl zei

@A.M.: Dat hadden we natuurlijk het liefst gehad en niet alleen bij de Spelersvraag maar bij alle. Alleen lopen we dan tegen de technische grenzen van het systeem achter deze site aan. Bestaande systemen die hiervoor getest zijn, vertragen de site. Op dit moment is het Facebook systeem het handigst en met iedere stem wordt natuurlijk ook een beetje promotie gevoerd voor de site, maar we blijven experimenteren met andere methoden.

[Reageer]
A.M. zei

zoektocht beloond!
Gezien de sferische muziek dacht ik aan iets Pink Floyderigs of wellicht Mike Oldfield en kwam tenslotte op het lumineuze idee de solo albums van Roger Waters te beluisteren.
Volgens mij is dit The Ballad of Bill Hubbard

(wiki: William Hubbard, British soldier whose name is inscribed on World War I Arras Memorial in France; commemorated in "The Ballad of Bill Hubbard", first song on Roger Waters' album, Amused to Death, which is dedicated to Hubbard )

[Reageer]
Jo zei

Kan de spelersvraag niet gewoon opgenomen worden in de reguliere quiz? Het puntje wat de maker dan kado krijgt (omdat hij het antwoord waarschijnlijk wel weet:-)) is dan de beloning voor het maken.

[Reageer]
Muziekvragen.nl zei

@Jo: Dat is zeker een mogelijkheid, ook al eens overwogen. We nemen het idee mee. Sowieso willen we eens wat anders gaan proberen met de scores van vragen.

[Reageer]
BruceB zei

It's A Miracle - Roger Waters

[Reageer]
GielRot zei

Heerlijk, discussie ....

Moeilijke vraag dit trouwens! Had me een puntje gekost.

Die vage gitaar met zo'n koor erachter. Het moet volgens mij iets van Pink Floyd zijn, maar ik kan het niet vinden. Geen straf om te luisteren, maar er zijn dan ook weer zat betere platen.

[Reageer]
A.M. zei

dan moet je een nog betere weging maken dan nu, van wie je een vraag plaatst. Ik heb er aardig wat ingestuurd in het verleden :-)
Dus niet iedere week van dezelfde, maar dan eigenlijk dus ook niet meer dan 1x per maand van iemand plaatsen. Anders heeftie al gauw 4 extra puntjes!
Aan de andere kant denk ik: waarom wil je ze perse wegen? Ik maak ze omdat ik dat leuk vind, niet om er eeuwige roem mee te vergaren, of zoveel mogelijk likes, of het felbegeerde, slankafkledende maar wel poepbruine t-shirt..

[Reageer]
HS zei

Om welke reden(en) is er destijds voor gekozen om de populariteit van een spelersvraag te meten en daaraan een beloning voor de maker ervan te koppelen?

Ik kan twee mogelijke redenen bedenken: het insturen van vragen bevorderen en de deelname aan spelersvragen bevorderen.

Heeft het het gewenste effect gehad en is continuering nog langer noodzakelijk dan wel wenselijk? Afgezien van mogelijke promotie van de site middels het huidige systeem.

Nu we het er toch over hebben: kan er niet een apart deel komen waar we dit soort zaken openlijk kunnen bediscussiƫren, anders dan midden tussen de antwoorden?

[Reageer]
Muziekvragen.nl zei

@HS: Beide genoemde redenen liggen eraan ten grondslag. Doel was verder ook om het aantal verschillende personen dat instuurt te vergroten. Dat is allemaal aardig gelukt. Promotie van de Spelersvraag is echter permanent nodig, anders zou de instroom stokken en ook het aantal inzendingen erop.

Het plaatsen van een tweede commentaarbox op de site is al eens geprobeerd. Het grootste nadeel is dat mensen daar soms per abuis antwoorden gaan neerzetten. We zullen eens wat mogelijkheden nalopen voor een apart forum. We hadden wel wat op jouw favoriete Facebook gemaakt (een discussietab), maar dat staat wat te ver van de site; het wordt niet gevonden.

[Reageer]

Doet het commentaarformulier het niet? Probeer het dan in een nieuw scherm.

Zet je antwoord in een reactie. Je reactie wordt niet meteen geplaatst. Anders zou je het goede antwoord verklappen voor andere spelers. Na 24 uur worden ze allen tegelijkertijd geplaatst.

Liever geen anonieme reacties. Selecteer een profiel of anders naam/url in het "Reageer als" veld.

Problemen met dit formulier? Laat het weten