maandag 21 februari 2011

Muziekquiz 501: Raad het Moment

Waar was jij toen Maywood uit elkaar ging? Dat soort legendarische popmomenten spelen de hoofdrol in Raad het moment. Je krijgt een stukje informatie. JIj moet raden welk moment wordt bedoeld en je vermeldt ook waar de aanwijzing op slaag? Zet je antwoord in een reactie.
Vraag loopt tot: 22 februari, 8:30 AM
Score: 1 Klassementspunt bij goed antwoord
Vraag niet zichtbaar. Geen flash?
Vrijdag draaide de Odd One Out om concerten die de respectievelijke acts hebben gegeven. Bruce Springsteen, The Corrs, Neil Young en de Stone Temple Pilots hebben als zovelen een MTV Unplugged concert opgenomen. The Boss zou The Boss niet zijn als hij het niet net even anders deed: niet unplugged, namelijk. Dat maakt hem de Odd One Out. Ook de Stone Temple Pilots deden met hun unplugged concert iets anders dan de rest: ze brachten het niet uit op CD. Dat antwoord is ook goed gerekend.

Een verse week die op de redactie in het teken zal staan van een vakantie die eraan zit te komen. Muziekvragen.nl sluit natuurlijk niet dus wordt er doorgebuffeld hier om een lekker stukje vooruit te werken. Ook deze week heeft natuurlijk een WeekendQuiz, sterker nog: twee. Een reguliere, thema Liefde een eentje van A.M. als Spelersvraag, met allerlei listige stukjes drum erin. Ken jij ze alle 18 :-)
Weet jij ook het antwoord op:

Leuke vraag? Deel 'm met je vrienden via:
Weet jij ook het antwoord op deze muziekvragen?

13 reacties. Vul jouw antwoord hieronder in!

Pakkal zei

We gaan terug naar 17 July 2008 in New York, Rockefeller Plaza. Er is een veiling gaande met James Brown-items. Daar is de jumpsuit te koop aangeboden.

zie: http://www.christies.com/LotFinder/lot_details.aspx?intObjectID=5099284

Ik mis alleen de GFOS letters... ;-)

[Reageer]
Wolly zei

We zien een jumpsuit met GFOS (GodFather Of Soul) en JB op de kraag. Beide afkortingen staat voor James Brown die dit pak droeg in Kinshasa, Zaire tijdens de boxwedstrijd van Ali vs. Foreman. Dit is dus het moment: het optreden van james Brown tijdens de boxwedstrijd van Ali vs. Foreman.

[Reageer]
Michael Tanzer zei

October 30, 1974 The Rumble in the Jungle

Tijdens het legendarische gevecht van Muhammad Ali - George Foreman In Zaïre treed James Brown in dit costuum op.!!
The Rumble in de Jungle van 30 oktober 1974 is één van de meest legendarische bokswedstrijden ooit. Het gevecht vond plaats voor een uitzinnige menigte in Kinshasa, Zaïre

[Reageer]
Simon de Jong zei

Een kledingstuk dat moet leiden naar een muziekgebeurtenis? Oké....

Maar het werd een erg leuke zoektocht!

Het betreffende kledingstuk is een jumpsuit, gedragen door James Brown en wel op 30 oktober 1974 in Kinshasa, Zaïre. Hier vond de 'Rumble in the jungle' plaats en o.a. James Brown trad er vantevoren op.

Rumble in the jungle was de naam van de bokswedstrijd om de wereldtitel tussen titelverdediger George Foreman en uitdager Muhammed Ali. Ali won en hereoverde de wereldtitel.

[Reageer]
GielRot zei

Het pak dat James Brown droeg tijdens zijn optreden voorafgaand aan the Rumble in the Jungle op 30 oktober 1974, in het Mai 20 Stadium in Kinshasa, Zaire (nu Democratic Republic of Congo).
Het gevecht tussen George Foreman en Muhammad Ali werd voorafgegaan door het muziekfestival Zaire 74
waar James Brown, Celia Cruz and the Fania All-Stars, B.B. King, Miriam Makeba, The Spinners, Bill Withers en Manu Dibango optraden.

Overigens is het pak, samen met andere James Brown spulletjes op 17 juli 2008 in New York geveild, maar dat lijkt me minder legendarisch.

[Reageer]
Jarno zei

Het moment is 30 oktober 1974, Kinshasa in Zaire.Afgebeeld zien we de jumpsuit van James Brown die hij droeg tijdens zijn optreden op een festival aldaar ter ere van de bokswedstrijd Mohammad Ali v.s George Foreman, beter bekend als ‘the rumble in the jungle’.

[Reageer]
Jo zei

Het pak is van James Brown, maar naar welk moment het verwijst, geen idee

[Reageer]
stonie zei

JEANS ON -David Dundas

[Reageer]
Mo zei

Wilde gok: discokleding? Popmoment: de introductie van disco.

[Reageer]
Mark S. zei

Hint? Noemen jullie dat een hint? Ha! Bij deze dus een wilde gok, gebaseerd op het glamrock achtige karakter van de getoonde kleding: het gaat om de dood van Marc Bolan op 16 September 1977.

[Reageer]
NataZ zei

lastig lastig.
Het pak kan zo afkomstig zijn uit ieders carnavals collectie, maar ik denk dat het het begin van de disoc fever periode (1977) voorstelt.

[Reageer]
NataZ zei

Wollie zei: We zien een jumpsuit met GFOS (GodFather Of Soul) en JB op de kraag.

@Wollie: hoe zie jij dat staan? Dat is voor mij niet zichtbaar hoor.

Grz. Natasja

[Reageer]
PeSuNa zei

Ik heb hetzelfde als NataZ. De letters zijn niet te vinden. Foto kon ook niet vergroot worden. Mijn laptopscherm is ook prima in orde, dus jammer...
Het ging wel toevallig om mijn verjaardagdatum.

[Reageer]

Doet het commentaarformulier het niet? Probeer het dan in een nieuw scherm.

Zet je antwoord in een reactie. Je reactie wordt niet meteen geplaatst. Anders zou je het goede antwoord verklappen voor andere spelers. Na 24 uur worden ze allen tegelijkertijd geplaatst.

Liever geen anonieme reacties. Selecteer een profiel of anders naam/url in het "Reageer als" veld.

Problemen met dit formulier? Laat het weten