maandag 4 april 2011

Muziekquiz 531: Raad het Moment

Waar was jij toen Maywood uit elkaar ging? Dat soort legendarische popmomenten spelen de hoofdrol in Raad het moment. Je krijgt een stukje informatie. Jij moet raden welk moment wordt bedoeld en je vermeldt ook waar de aanwijzing op slaat. Vandaag moet-ie te doen zijn! Zet je antwoord in een reactie.
Vraag loopt tot: 5 april, 8:30 AM
Score: 1 punt voor het juiste popmoment, 1 punt voor de verklaring. Maximaal dus 2 punten.
Vraag niet zichtbaar. Geen flash?
Eerst wat klassementinfo. De WeekendQuiz met als thema "Twee" is als volgt verlopen:

01) Mateo, 18 (2)
01) Jarno, 18 (2)
01) GielRot, 18 (2)
01) Michael Tanzer, 18 (2)
01) rene van der wal, 18 (2)
01) Wolly, 18 (2)
01) Jo, 18 (2)
01) NataZ, 18 (2)
01) BruceB, 18 (2)
01) The Nefster, 18 (2)
11) Mark S., 14 (1)
11) Sisters of Merseybeat, 14 (1)
11) Simon de Jong, 14 (1)
11) Mo, 14 (1)
15) Pakkal, 12 (1)
16) Ruud, 10 (1)
16) Marjolein, 10 (1)
16) rifen, 10 (1)
16) nessievdb, 10 (1)
16) Liesbeth, 10 (1)
21) geryroelofs, 8 (0)

Dat zorgt er dan weer voor dat GielRot een nieuwe maandzege op zijn naam kan schrijven. Zowel in de oude, als de nieuwe scoring eindigde hij bovenaan. Hulde!

De vraag van voor het weekend dan. En ai, wat was de Odd One Out van vrijdag pittig! Wel goed om te zien dat menigeen meteen de techniek oppikte om wel de herkende personen te noemen; dat levert immers ook punten op tegenwoordig. Wat was nou de gezochte oplossing? OK, daar gaan we. Ten eerste werd gezocht naar deze acts:

Garth Brooks
Tool
AC/DC
Def Leppard

Wat ze gemeen hebben, en wat hier en daar werd doorzien, is dat ze allen iets hebben tegen iTunes. Hun muziek is er in principe ook niet op te verkrijgen. Binnen dit geven is Def Leppard de uitzondering volgens onze ragfijne redenering. Het verschil zit 'm in de redenen voor iTunes-weigering. De eerste drie acts willen alleen op iTunes als hun werk per album en dus niet per song wordt verkocht. Def Leppard is niet op iTunes te vinden wegens onenigheid over de rechten van hun muziek.

Andere verklaringen en die te maken hadden met artiesten waarvan toch nog wat losse nummers te verkrijgen zijn in de iTunes winkel, worden niet goedgekeurd. Van alle artiesten zul je hier en daar een los plaatje vinden, met name covers van anderen. Verklaringen omtrent Def Leppard, van wie de laatste CD toch in de (Amerikaanse) iTunes wordt aangeboden, worden wel goedgerekend, want technisch correct.

Hij was weer heftig. Ondertussen is er ook weer een nieuwe WeekendQuiz. Die is deze week radioactief vervuild.
Weet jij ook het antwoord op:

Leuke vraag? Deel 'm met je vrienden via:
Weet jij ook het antwoord op deze muziekvragen?

29 reacties. Vul jouw antwoord hieronder in!

noni zei

8 augustus 1964, fans slopen het Kurhaus tijdens het kortste concert van de Rolling Stones uit de geschiedenis (2 nummers).

[Reageer]
HS zei

Dat is 8 augustus 1964, de dag waarop The Rolling Stones in een veel te kleine zaal na een veel te lang en tamelijk absurd voorprogramma, eindelijk hun kunstje mochten doen in het Kurhaus in Scheveningen. Maar tegen die tijd was het publiek al te ver heen, zoals op de beelden goed te zien is.

[Reageer]
Jo zei

Dit is het optreden (of eigenlijk het publiek tijdens dat optreden) van de Rolling Stones in het Kurhaus in 1964. Het enthousiasme van het publiek mondde uit in een grote chaos.

[Reageer]
Mo zei

Foto van het legendarisch concert dat de Rolling Stones op 8 augustus 1964 in het Kurhaus gaven. De Stones schijnen slechts 4 nummers te hebben gespeeld, waarna fans de tent afbraken en de politie vervolgens de zaal moest ontruimen.

[Reageer]
Michael Tanzer zei

The Rolling Stones gaven op 8 augustus 1964 in het Kurhaus in Scheveningen een uit te hand gelopen concert!! De uitzinnige fans en de hard optredende politie zorgden ervoor dat de Stones al na een viertal nummers het optreden moesten staken.

[Reageer]
Gavin zei

Dat is een foto van het legendarische optreden van The Stones in het Kurhaus op 8 augustus 1964. De tent (en het concert) werd na een nummer of vier afgebroken.

The Nefster

[Reageer]
rommel zei

Chaos tijdens Rolling Stones optreden in het Kurhaus in 1964

[Reageer]
Marnix zei

8 augustus 1964. Rolling Stones in het Kurhaus in Scheveningen.

[Reageer]
Mateo zei

The Rolling Stones in het Kürhaus, Scheveningen op 8 augustus 1964.

Nog even over de odd one out van vrijdag: van alle bands die inderdaad gecovered beschikbaar op iTunes zijn, is AC/DC is de enige band die zelf met eigen werk aanwezig is (althans op de Nederlandse iTunes en wat een volzin!).

[Reageer]
Wolly zei

Het is een foto tijdens het optreden van de Rolling Stones in het Kurhaus in 1964.

[Reageer]
Knoop zei

Ik denk dat deze foto gemaakt is in 1964 in het Kurhaus in Scheveningen bij een optreden van de Stones.

[Reageer]
Pakkal zei

Ah, Mick Jagger was blijkbaar doelbewust in het muziekvragenshirt gestoken...

8 augustus 1964: een optreden van The Rolling Stones in het kurhaus Scheveningen loopt nogal uit de hand.

[Reageer]
SirCookalot zei

Rolling Stones in Kurhaus 1964

[Reageer]
Mark S. zei

datum: 08-09-1964
artiesten: The Rolling Stones
gelegenheid: het eerste Nederlandse optreden van de Stones in het Scheveningse Kurhaus liep al snel volledig uit de hand waarna de zaal met de lange lat en politie te paard (!) ontruimd werd.

[Reageer]
DonJuape zei

8 augustus 1964, allereerste optreden van de Rolling Stones in Nederland. Optreden vond plaats in het Kurhaus in Scheveningen. De uitzinnige fans en de hard optredende politie zorgden ervoor dat de Stones al na een viertal nummers het optreden moesten staken.

[Reageer]
AdRem zei

8 augustus 1964, De Rolling Stones treden op in het Kurhaus (Scheveningen). Het programma loopt uit en chaos is het gevolg. Uiteindelijk spelen ze slechts 4 nummers en is politie nodig om de zaal leeg te krijgen.

[Reageer]
Sandra zei

8 augustus 1964 - het voortijdig afgebroken optreden van The Rolling Stones in het Kurhaus in Scheveningen. Oom agent tegenover de meute 'uitzinnige fans', die het interieur gesloopt zouden hebben en met stoelen gegooid.

En ze zien er nog wel zo keurig uit, met hun stropdasjes en brillen. ;-)

[Reageer]
Simon de Jong zei

Zaterdag 8 augustus 1964. De Rolling Stones geven hun eerste Nederlandse optreden in het Kurhaus te Scheveningen. Op de foto zien we een beveiliger die de uitzinnige menigte probeert in bedwang te houden. Het optreden van de 'Stones' wordt al snel afgebroken, doordat het (jeugdige) publiek de zaal begint af te breken.

[Reageer]
Sisters of Merseybeat zei

8 Augustus 1964: de Rolling Stones treden op in het Kurhaus in Den Haag. Het concert loopt enigszins uit de hand...

[Reageer]
nessievdb zei

8 augustus 1964: de rolling stones treden op in het Kurhaus. De fans breken de tent letterlijk af en de politie verwijdert ze hardhandig (zie ook de foto)

[Reageer]
BruceB zei

Deze foto werd genomen op 8 augustus 1964 in het Kurhaus te Scheveningen alwaar het eerste optreden van The Rolling Stones in Nederland zodanig uit de hand loopt dat er politie aan te pas komt om de zaal te ontruimen.

[Reageer]
Jarno zei

Het moment is 8 augustus 1964.De Rolling Stones geven een optreden in het Kurhaus te Scheveningen.

[Reageer]
NataZ zei

heeft deze foto te maken met 5 en 6 juni 1964?
Toen kwamen de Beatles naar Nederland en gaven een optreden in Blokker.

[Reageer]
GielRot zei

Het is zaterdag 8 augustus 1964. the Rolling Stones spelen in het Kurhaus in Scheveningen.
De Stones speelden slechts vier nummers voordat een complete chaos uitbrak en het optreden werd gestaakt. Ian Stewart kreeg zelfs een fles in het gezicht gesmeten. Honderd man politie was nodig om de zaal te ontruimen.

[Reageer]
rene van der wal zei

dit is het ultra snelle concert van de rolling stones op 8 aug 1964 in het kurhaus ongeveer 6 minuten toen werd de stekker er uitgehaald niet omdat het slecht was maar omdat het publiek uit hun dak ging door het complete meubeliment van het kurhaus te slopen.
trouwens hier is wel het stagediven uitgevonden

[Reageer]
cph zei

Het eerste concert in Nederland van de Rolling Stones, 8 aug 1964, Kurhaus, Scheveningen. De zaal werd bijkans afgebroken ondanks de aanwezigheid van enkele dienders. Het concert werd voortijdig beëindigd.

[Reageer]
Ruud zei

dat moet wel het legendarische optreden van de Beatles in Blokker zijn, op 7 juni 1964.

de politie heeft het maar druk met dat 'tuig' in stropdas...dat is nu toch andere koek.

[Reageer]
NataZ zei

ahh... jammer verkeerde legendarische moment benoemd.
Wel lachen om die beelden te zien.

Wat zijn de tijden veranderd! Moet je kijken naar dit filmpje op ± 58 seconden. http://www.youtube.com/watch?v=TidobN02gpI&feature=related
Als je nu het podium op probeert te komen wordt je afgevoerd naar een plek waar je het podium niet meer kunt zien, vroeger werd je gewoon terug het publiek ingegooid.

[Reageer]
Ruud zei

het is dus eigenlijk een zoek de verschillen tussen 7 juni en 8 aug 1964, lol.

[Reageer]

Doet het commentaarformulier het niet? Probeer het dan in een nieuw scherm.

Zet je antwoord in een reactie. Je reactie wordt niet meteen geplaatst. Anders zou je het goede antwoord verklappen voor andere spelers. Na 24 uur worden ze allen tegelijkertijd geplaatst.

Liever geen anonieme reacties. Selecteer een profiel of anders naam/url in het "Reageer als" veld.

Problemen met dit formulier? Laat het weten