zondag 10 april 2011

Spelersvraag 059: 4 the Record

En weer een nieuwe Spelersvraag. We doen weer eens een 4 the Record en dat is altijd fijn. Hij is gemaakt door NataZ. Uw redactie vond 'm pittig en weet niet of ze zelfstandig het antwoord had gevonden. Hoe brengen jullie het ervan af? Antwoorden in een reactie! En vergeet niet te liken. NataZ wil vast wel zo'n mooi Muziekvragen.nl t-shirt!
Vraag loopt tot: 17 april, 8:30 AM
Vraag niet zichtbaar. Geen flash?
Fraaie Cryptohit, vorige week, van de hand van Mateo. Je moest de voornaam van de zanger van Rammstein (Till), combineren met het plattegrondje van Brooklyn en de grootste hit van Faithless (Insomnia - geen slaap dus) om uiteindelijk soepeltjes uit te komen op No sleep 'till Brooklyn van de Beastie Boys. Heel fraai! Gek genoeg kreeg deze vraag geen Facebook-likes, maar dat kan nog komen, want hij doet mee voor de prijzen over het tweede kwartaal.

Dat brengt ons bij de uitslag van het Spelersvraag-klassement van kwartaal 1. Wie gaat lopen met dat mooie t-shirt? Er waren twee vragen die uiteindelijk drie stemmen hebben gekregen. Dat waren de Cryptohit-met-de-haan van AdRem en de drum-WeekendQuiz van HS. Als gezegd, bij gelijkspel wordt geloot en onze notaris trok uiteindelijk AdRem uit de koker. Gefeliciteerd! AdRem, check even de t-shirts (je kunt de exacte lengte- en hoogtematen er ook vinden), neem even contact met ons op voor adres en exacte maat en dan komt dat shirt snel jouw kant op. Loop jij er even flitstend bij deze zomer! En HS natuurlijk ook gefeliciteerd met de behaalde positie. Komend weekend hopen we van jullie beide natuurlijk - naast de al ingezonden vragen - weer prachtige inzendingen te mogen ontvangen.

Overigens vonden we het aantal Facebook-stemmen wat karig. Animo lijkt wat tanende. Daarom gewoon een nieuwe regel: je moet in het vervolg minstens 5 Facebookstemmen voor je vraag hebben om een t-shirt te kunnen winnen. Ai, wat zijn weer weer streng.


Weet jij ook het antwoord op:

Leuke vraag? Deel 'm met je vrienden via:
Weet jij ook het antwoord op deze muziekvragen?

9 reacties. Vul jouw antwoord hieronder in!

Mateo zei

‪Pfff gelukkig dat enkelen mijn cryptohit van vorige week hebben geraden.‬
@Simon de Jong: Een week lang over de puzzel doen was ook een beetje de bedoeling. Zo ben ik zelf altijd (bijna) een hele week bezig met de zaterdagcrypto van de Volkskrant. Heerlijk om er elke dag een stukje verder te komen door steeds weer op een andere manier het vraagstuk te bekijken.
Vandaag lijkt het ook zo'n vraag te zijn…
Moeillijk…. hmmm… straks weer even kijken!

[Reageer]
Wolly zei

Ik had het kaartje van Brooklyn niet herkent...

[Reageer]
HS zei

Nou moe? Met dat kaartje rechtsboven, afkomstig van www.skikeninbeek.nl, moet het haast wel een nummer van Skik betreffen, maar welk dan?!

Vanuit de redenatie dat de Tower Bridge een ophaalbrug is en daarmee naar het "wachten veur de brugge" uit de tekst kan verwijzen, en dat het linksonder nacht is, wat dan weer op de titel van het album zou kunnen wijzen, kom ik uit op:

Skik - Af & toe (1999)

Maar wat die duwende meneer rechtsonder daar mee te maken heeft? Komt niet in de tekst voor, niet in de clip, nergens...

Ik sluit een latere correctie dan ook niet uit.

[Reageer]
A.M. zei

Ik ken het niet, maar via het googlen op streets (stratenmap van google van een mij onbekende stad) en op London (de tower bridge uit london LB) kwam ik uit bij The Streets (een project van Skinner) uit London, en toen werd het plaatje onderin duidelijk, dat is van de hoes van de eerste cd, Original Pirate material, en daar staat dan weer een numer op dat heet 'Let's push things forward' en dat is wat die man met zijn auto aan het doen is. (en als hij zijn auto naar de garage duwt heb je meteen een mooie brug naar deze muzieksoort die UK Garage heet).
Als ik het juist heb geraden, dan istie dus nog redelijk te doen.....

[Reageer]
Ruud zei

gek genoeg vind ik deze dan weer helemaal niet pittig. jammer dat het geen punten oplevert ;)

the streets - let's push things forward

LB: london bridge -> uit de songtekst
RB: straten -> streets
LO: cover van debuutalbum van the streets, original pirate material, waar deze plaat ook op staat
RO: iemand die zijn auto vooruit duwt -> push things forwards

[Reageer]
Simon de Jong zei

LB: Tower bridge London
RB: Een deel v.d. plattegrond van Beek (Lb)
LO: Albumcover van the Streets - Original pirate material
RO: Iem. die een auto staat te duwen

Oplossing: the Streets - Let's push things forward

Mike Skinner, de zanger/rapper, komt uit Londen. Het kaartje van Beek verwijst naar de artiest (en heeft volgens mij geen diepere betekenis), de hoes van de cd waar het nummer op staat en tenslotte wordt de titel uitgebeeld.
Erg leuk bedacht NataZ

[Reageer]
HS zei

Goed dan, de beloofde correctie. Nog steeds een beetje wankel maar toch beter dan de vorige hersenspinselen:

The Streets - Let's Push Things Forward (2002)

Daarbij heeft het kaartje van het skike-centrum annex galerie in Beek helemaal niets met skiken, kunst of Beek te maken maar staat het alleen maar voor 'straten' (maar dan wel met een rode stip erin), is de foto linksonder afkomstig van het album en genomen in London (City Road om precies te zijn), de plaats waar 'de band' - in feite één man - vandaan zou komen en waar de Tower Bridge linksboven ook symbool voor staat (ook al komt Mike Skinner oorspronkelijk uit Birmingham en doet hij het Londonse accent - niet onverdienstelijk - alleen maar na) en slaat het plaatje rechtsonder op de titel.

Poeh... Zware bevalling, vooral door die rode stip op dat kaartje...

[Reageer]
GielRot zei

Ik zie de London Tower Bridge (as London Bridge burns down), een stratenplan (Streets), de hoes van Original Pirate Material (Towering inferno) en een man die een auto duwt.

the Streets - Let's push things forward

[Reageer]
NataZ zei

leuk dat er een aantal van jullie de oplossing hebben kunnen vinden.
Rechtstreeks of via eenn 'skik' omweg.
Het was leuk om te maken.

Willen jullie mijn vraag 'Liken'?

Groetjes, Natasja (NataZ)

[Reageer]

Doet het commentaarformulier het niet? Probeer het dan in een nieuw scherm.

Zet je antwoord in een reactie. Je reactie wordt niet meteen geplaatst. Anders zou je het goede antwoord verklappen voor andere spelers. Na 24 uur worden ze allen tegelijkertijd geplaatst.

Liever geen anonieme reacties. Selecteer een profiel of anders naam/url in het "Reageer als" veld.

Problemen met dit formulier? Laat het weten