vrijdag 3 juni 2011

Muziekquiz 575: Odd One Out

Op vrijdag kun je altijd een doordenker spelen op Muziekvragen.nl. In de regel zijn dat vier aanwijzingen die naar het antwoord moeten leiden. Vandaag is de categorie Odd one out. Je ziet vier artiesten. Begin met benoemen wie het zijn. Deze vier personen of bands hebben iets met elkaar gemeen. Toch hoort binnen deze overeenkomst een van de artiesten er niet bij. Wie? En waarom? Antwoord in de reacties!
Vraag loopt tot: 4 juni, 8:30 AM
Score: Een half punt voor elke artiest, 1 punt voor de verklaring van de link, 1 punt voor de verklaring van de Odd One Out. Maximaal dus 4 punten.
Vraag niet zichtbaar. Geen flash?
Gisteren brak er weer een klein zonnetje door bij de meeste spelers. Eindelijk weer een vraag die simpel in te koppen was! De meesten deden dat ook meteen: Pretty fly (for a white guy) van The Offspring.

Er waren er een paar die een slippertje begingen. Zij herkenden met alle kennis die zij bezitten meteen Def Leppard in het intro. En inderdaad, het gekke stemmetje dat "Gunter glieben glauchen globen" roept komt uit Rock of Ages van Def Leppard. Echter, het fragment duurt wat langer en dan had je kunnen horen dat dat anders klinkt dan "het origineel". Strikt genomen dus niet goed geantwoord, dus de volledige twee punten krijgen ze er niet voor. Uw redactie waardeert echter wel het etaleren van zulke muziekkennis en kent deze spelers 1 bonuspunt toe.

Laatste dag voor de WeekendQuiz!
Weet jij ook het antwoord op:

Leuke vraag? Deel 'm met je vrienden via:
Weet jij ook het antwoord op deze muziekvragen?

27 reacties. Vul jouw antwoord hieronder in!

Popmartijn zei

De personen zijn:
LB: Lee Towers
RB: The Outsiders
LO: Toon Hermans
RO: Martine Bijl

De link tussen de vier is de gisteren helaas overleden Willem Duys. Maar Lee Towers is de Odd One Out, want de andere drie zaten op het platenlabel van Willem Duys (Relax), terwijl Lee Towers alleen is ontdekt door Willem Duys.

[Reageer]
ruud van zwieteren zei

The Outsiders zijn duidelijk de outsider hier!

[Reageer]
Mark S. zei

LB: Lee Towers
RB: The Outsiders
LO: Toon Hermans
RO: Martine Bijl

de link is wijlen Willem O. Duys die er een handje van had om artiesten te "ontdekken" die bij hem onder contract stonden. The Outsiders, Toon Hermans en Martine Bijl hadden een contact met zijn platenlabel Relax. Zijn grootste ontdekking Lee Towers is dus de odd one out want die had een contract met Ariola.

[Reageer]
Mo zei

LB: Lee Towers
LO: Toon Hermans
RB: The Outsiders
RO: Martine Bijl

Ze hebben allen opgetreden/hadden hun primeur bij Willem Duys. De Odd is Lee Towers, want die heeft niet bij Relax gezeten, het platenlabel van Willem Duys.

[Reageer]
GielRot zei

Historisch besef, ik had niet anders verwacht van de redactie van Muziekvragen.nl. En ik wist het niet.

Allen zijn ontdekt door of hebben platen opgenomen op het platenlabel van Willem Duys, RELAX.

We zien Lee Towers, the Outsiders, Toon Hermans en Martine Bijl, waarvan alleen Lee Towers geen platen op het RELAX-label heeft uitgebracht. Hij deed dit in die tijd bij Ariola.
Wel is Leen Huizer ontdekt door Willem Duys.

[Reageer]
Michael Tanzer zei

LB = Lee Towers
RB = The Outsiders
LO = Toon Hermans
RO = Martine Bijl

Ze hebben allemaal met Willem Duys te maken gehad.

The Outsiders , Toon Hermans en Martine Bijl hebben onder het Platenlabel van Willem Duys (Relax) gestaan.

Lee Towers is ontdekt in het programma van Willem Duys "Voor de Vuist weg"

Lee Towers hoort er dus niet bij.

[Reageer]
Knoop zei

ik herken Lee Towers, The Outsiders (met Wally Tax) Toon Hermans en Martine Bijl.
Voor de link ga ik gokken. Misschien zijn ze allemaal bij wijlen Willen Duys in de show geweest. Dan horen The Outsiders er niet bij omdat ze The Outsiders heten.

[Reageer]
Hermie Hankok zei

Wij zien met de klok mee: Lee Towers, Wally Tax en The Outsiders, Martine Bijl en Toon Hermans. Allen braken muzikaal door na een optreden bij Voor de vuist weg van Willem O Duys (een zeer toepasselijke vraag dus vandaag). Willem Duys is dus de link, en ik denk dat Lee Towers de odd one out is omdat hij niet bij Duys' platenmaatschappij Relax zat.

[Reageer]
Gerrit zei

Hallo,

Ik herken Lee Towers, Toon Hermans en Martine Bijl. De vierde/groep herken ik niet. Ik gok dat het een nederlandse band is en dat de link nederland is. Welke er niet in thuis hoort? Gokje, Lee Towers zingt niet in het Nederlands en de rest wel.

Groeten,
Gerrit

Groeten,
Gerrit

[Reageer]
AdRem zei

Lee Towers
The Outsiders
Toon Hermans
Martine Bijl
Ze hebben allemaal een link met Willem Duys.
The Outsiders, Martine Bijl en Toon Hermans stonden onder contract by Duys zijn platenmaatschappij. Towers is de odd one out, want werd vroeg ontdekt door Duys, maar zat niet bij zijn platenmaatschappij.

[Reageer]
Roberto zei

we zien:
lee towers
the outsiders
toon hermans
martine bijl

verband is willem duys: bijl, towers en outsiders werden (zo'n beetje) ontdekt door duys. hermans werd niet door hem ontdekt, maar bracht wel muziek uit op duys' label.

[Reageer]
Patricias zei

De 4 personen zijn:
- Lee Towers
- The Outsiders
- Toon Hermans
- Martine Bijl
De link is Willem Duys. Nr. 1, 3 en 4 hebben hun eerste succes te danken aan hun optreden in zijn show ' voor de vuist weg'. The outsiders horen er niet bij omdat zij een platencontract bij Willem Duys label Relax

[Reageer]
HS zei

Daar was ik inderdaad mooi ingetuind, gisteren. Dat zijn de betere vragen! :)

Vandaag is MV zo te zien weer uiterst actueel! Maar dat maakt het vinden van de juiste formulering er niet meteen eenvoudiger op...

Lee Towers, The Outsiders, Toon Hermans en Martine Bijl hadden allen hun allereerst 'hit' rechtstreeks te danken aan Willem Duys.

Uitzondering vormt daarin Toon Hermans, voor wie het niet het begin van zijn carrière betekende, maar 'slechts' een tussentijds 'hoogtepunt'.

Er van uit gaande dat de overeenkomst correct is, is er nog een mogelijke uitzondering: Martine Bijl is zelfs officieel door Willem O. Duys ontdekt! Lee niet, want door Imca Marina, The Outsiders niet, want die hadden al een LP en wat singles uitgebracht en in het voorprogramma van The Rolling Stones gestaan, en Toon... Is Toon überhaupt ooit ontdekt?

Toon schreef als enige zijn 'hit' ('Mien, waar is mijn feestneus?') naar verluidt op aandringen van Willem D. Zou ook een uitzondering kunnen zijn.

Leen schreef zijn 'hit' ('It's Raining In My Heart') als enige niet zelf. Het werd nota bene geschreven door Wally Tax! Weer twee uitzonderingen.

Ik moet hiermee ophouden...

[Reageer]
Simon de Jong zei

@Muziekvragen: Een mooi eerbetoon vandaag!

LB: Lee Towers
RB: the Outsiders
LO: Toon Hermans
RO: Martine Bijl

De link tussen deze 4 artiesten is wijlen Willem Duys. Lee Towers is de odd-one-out, omdat hij ontdekt is door Willem Duys. De andere drie stonden onder contract bij het platenlabel 'Relax' dat Willem samen met Sylvio Samama had.

[Reageer]
NataZ zei

LB: Lee Towers
RB: the Outsiders
LO: Toon Hermans
RO: Martine Bijl

de link in deze is Willem Duys (r.i.p.)

the odd one out is Lee Towers.
Allen van bovenstaande artiesten zijn ontdekt door Willem Duys.
Alleen Lee Towers zat niet onder het platenlabel Relax.

[Reageer]
BruceB zei

LB : Lee Towers
RB : The Outsiders
LO : Toon Hermans
RO : Martine Bijl

De link is "Willem Duys". De 4 bovenvermelde artiesten lagen allen onder contract bij het platenlabel van Willem Duys.

Odd One Out : Toon Hermans : Hij was de enige die al bekendheid genoot bij het grote publiek toen hij een platencontract kreeg. De overigen waren allemaal ontdekkingen van Willem Duys.

[Reageer]
Pakkal zei

We zien:
- Lee Towers
- The Outsiders
- Toon Hermans
- Martine Bijl.

De link is de gisteren overleden Willem Duys (hoe actueel kun je een kwis krijgen?) had 2 platenlabels, Iramac en Relax, waar alle 4 artiesten platen uitbrachten.

Toon Hermans, Martine Bijl en de Outsiders zaten op het Relax label, en Lee Towers op het Iramac label, dus Lee is de Odd One Out.

[Reageer]
Gavin zei

Wally tax en de outsiders
Martine Bijl
Lee Towers
Toon Hermans
Link is Willem Duys
Odd one out is Lee Towers, want hij had als enige vd 4 geen contract bij Duys label Relax. Towers was echter wel doorgebroken in het tv programma van Duys.
The Nefster

[Reageer]
Marjolein zei

Linksboven is Lee Towers, rechtsboven: The Outsiders, linksonder: Toon Hermans en rechtsonder is Martine Bijl.

Allemaal hebben ze in 'Voor de vuist weg' opgetreden van de onlangs overleden presentator Willem Duys. Hij had samen met iemand anders 2 platenlabels, op 1 van de labels zaten Toon Hermans, The Outsiders en Martine Bijl, de odd one out is dan Lee Towers hij zat niet op 1 van Willem Duys labels.

[Reageer]
Sisters of Merseybeat zei

De acts: Lee Towers, Wally Tax en de Outsiders, Martine Bijl, Toon Hermans.

De connectie: Alle drie hebben een muzikale relatie met Willem Duys.

De odd-one-out: de Outsiders, Bijl, en Hermans brachten platen uit op Duys' platenlabel Relax. Lee Towers is wel ontdekt door Duys, maar heeft nooit bij zijn label platen uitgebracht.

[Reageer]
Sisters of Merseybeat zei

Dat gisteren die Offspring intro oorspronkelijk van Def Leppard kwam wisten de Sisters ook wel.

Is het echt de bedoeling dat we nu voortaan bij elke muziekvraag ook al onze weetjes en kennis gaan meeposten in de hoop een bonuspunt te krijgen? Waar hou je dan op?

Ik weet niet echt waar ik heen wil met deze klacht. Op zich vinden wij het idee van bonuspunten voor extra kennis heel leuk, maar het is nu een beetje vaag, en werkt volgens ons niet echt lekker. Misschien dat het beter is als jullie gewoon van te voren aangeven "bij deze vraag valt een bonuspunt te verdienen"? Dan weten we tenminste dat we niet voor niets op zoek gaan.

[Reageer]
Sandra zei

Ik zie (met de klok mee) Lee Towers, ??, Toon Hermans en Martine Bijl. De link is de gisteren op hemelvaartsdag overleden Willem Duys: de mensen die ik hier noem hebben hun eerste roem vergaard dankzij zijn programma's.

De Odd One Out zal dus wel de band rechtsboven zijn, die ik niet (her)ken. Ik gok dat ze wél bij Duys hebben opgetreden, maar toen al heel bekend waren, dus hem niet nodig hebben gehad bij hun eerste schreden naar beroemdheid.

[Reageer]
Muziekvragen.nl zei

@Sisters of Merseybeat: Ja het is inderdaad wat willekeurig zo. Helaas kunnen we dit soort dingen niet van tevoren aangeven. Dat willen we ook niet. Het uitgereikte punt hadden we misschien niet een "bonuspunt" moeten noemen. Het is meer zo dat we het Def Leppard antwoord half goed hebben gerekend door er 1 punt voor te geven waar de rest er 2 kreeg.

[Reageer]
rene van der wal zei

we zien lee towers- the outsiders-toon hermans en martine bijl

voor de vuist weg denk ik dat de connectie willem duys is.

de gene die er niet bij hoort is lee towers dit omdat toon -martine en the outsiders op het platenlabel van willem duys (relax) uitgebracht werden en lee towers niet

[Reageer]
Ruud zei

ik herken alleen lee towers (LB) en toon hermans (LO)

[Reageer]
Jarno zei

Lee Towers,Martine Bijl,Toon Hermans en The Outsiders.De overeenkomst tussen deze 4 lijkt mij Willem Duys.Lee Towers werd ontdekt door Duys en de andere 3 stonden onder contract bij zijn platenlabel 'RELAX'
Odd One Out : Lee Towers

[Reageer]
cph zei

We zien hier:
Lee Towers
The Outsiders
Toon Hermans
Martine Bijl

Overeenkomst is dat ze allemaal wat met Willem Duys te maken hebben. The Outsiders, Toon Hermans en Martine Bijl brachten een plaat (of meerdere platen) uit op het Relax label van Willem Duys. Hoewel Lee Towers 'ontdekt' is door Willem Duys deed hij dat niet; hij zou dus de odd-one out moeten zijn.

groeten
Paul

[Reageer]

Doet het commentaarformulier het niet? Probeer het dan in een nieuw scherm.

Zet je antwoord in een reactie. Je reactie wordt niet meteen geplaatst. Anders zou je het goede antwoord verklappen voor andere spelers. Na 24 uur worden ze allen tegelijkertijd geplaatst.

Liever geen anonieme reacties. Selecteer een profiel of anders naam/url in het "Reageer als" veld.

Problemen met dit formulier? Laat het weten