maandag 6 juni 2011

Muziekquiz 576: Raad het Moment

Waar was jij toen Maywood uit elkaar ging? Dat soort legendarische popmomenten spelen de hoofdrol in Raad het moment. Je krijgt een stukje informatie. Jij moet raden welk moment wordt bedoeld en je vermeldt ook waar de aanwijzing op slaat. Zet je antwoord in een reactie.
Vraag loopt tot: 7 juni, 8:30 AM
Score: 1 punt voor het juiste popmoment, 1 punt voor de verklaring. Maximaal dus 2 punten.
Vraag niet zichtbaar. Geen flash?
Vrijdag vormde de Odd One Out een actueel vraagstuk. Centraal stond de vorige week overleden Willem Duys. Hij vormde de link tussen Lee Towers, Martine Bijl, Wally Tax & The Outsiders en Toon Hermans. Voor allen heeft hij veel betekend in de carriere. Leen viel er een beetje buiten. Als enige had hij geen platencontract bij Duys.

De WeekendQuiz gaat over... euh... het weekend.
Weet jij ook het antwoord op:

Leuke vraag? Deel 'm met je vrienden via:
Weet jij ook het antwoord op deze muziekvragen?

8 reacties. Vul jouw antwoord hieronder in!

HS zei

Met gevaar voor eigen punten: dit kunnen twee momenten zijn...

De dag van het bewuste incident, 27 januari 1984, of de dag waarop de filmbeelden in de openbaarheid verschenen, 15 juli 2009.

Om het de redactie van MV makkelijk te maken ga ik voor de eerste: de dag waarop Michael Jackson's haar vlam vatte tijdens de opnamen van een reclame voor Pepsi.

De verklaring van de aanwijzing zal ik wederom schuldig moeten blijven.

[Reageer]
GielRot zei

Jeetje, wat moeilijk weer.

Ik zie rook en vechtende mensen. Dat moet wel op Woodstock '99 zijn, 'vreugde'vuren tijdens de Chilli Peppers. 25 juli 1999

[Reageer]
rene van der wal zei

nou grote gok dan maar

is dit een afterparty van prince in nighttown rotterdam.

ps op vraag 571 heb ik wel het juiste antwoord maar hij staat volgens mij niet in het klassement klopt dit?

[Reageer]
Muziekvragen.nl zei

@rene van der wal. Je was inderdaad bij vraag 571 weggevallen. Is gecorrigeerd.

[Reageer]
Pakkal zei

Eh... Is dit het ontstaan van de pogo? Dat moet dan ergens in 1976 zijn. Volgens wiki zou Sid Vicious geclaimd hebben deze dans te zijn begonnen. Maar die staat niet op de foto.

Kortom; geen idee wat dit voor wazige foto is...

[Reageer]
Mark S. zei

wild gokje: op 24 maart 2006 slaat Lange Frans een scholier op de bek in het beruchte ijsblokjesincident. ik kan geen andere knokpartij bedenken

[Reageer]
Popmartijn zei

@HS: Knap geraden! Ik kon echt totaal niks herkennen in de hint/foto.
Maar wel een beetje raar dat je zegt dat je de verklaring van de aanwijzing schuldig moet blijven. Iets uit de foto moet je op het spoor van Michael Jackson en zijn haar-brandje gezet hebben.

[Reageer]
HS zei

@Popmartijn: Rechtsboven is sprake van een soort mist. Dat is naar alle waarschijnlijkheid rook, uit een rookmachine of door brand.

In het eerste geval is er verder niks aan de hand en zijn de afgebeelde personen van belang. Dat leverde niks op.

Dus gaat het om een binnenbrand. Na alle bekende discobranden te hebben afgestruind en ook nog even in Montreux te zijn geweest, heb ik mij nog eens afgevraagd welke binnenbranden pophistorie geschreven hebben. Et voilá: "michael jackson hair fire" in Google Images geeft het plaatje op de eerste pagina (als je 20 duimnagels per pagina hebt).

Maar dat is een verklaring van mijn gedachtenspoor en niet van de aanwijzing. Dat blijft gewoon een plaatje uit het filmpje en meer kan ik er niet van maken.

[Reageer]

Doet het commentaarformulier het niet? Probeer het dan in een nieuw scherm.

Zet je antwoord in een reactie. Je reactie wordt niet meteen geplaatst. Anders zou je het goede antwoord verklappen voor andere spelers. Na 24 uur worden ze allen tegelijkertijd geplaatst.

Liever geen anonieme reacties. Selecteer een profiel of anders naam/url in het "Reageer als" veld.

Problemen met dit formulier? Laat het weten