maandag 8 augustus 2011

Muziekquiz 621: Raad het Moment

Waar was jij toen Maywood uit elkaar ging? Dat soort legendarische popmomenten spelen de hoofdrol in Raad het moment. Je krijgt een stukje informatie. Jij moet raden welk moment wordt bedoeld en je vermeldt ook waar de aanwijzing op slaat. Zet je antwoord in een reactie.
Vraag loopt tot: 9 augustus, 8:30 AM
Score: 1 punt voor het juiste popmoment, 1 punt voor de verklaring. Maximaal dus 2 punten.
Vraag niet zichtbaar. Geen flash?
Vrijdag speelden we een Odd One Out die alle kanten op kon. We zagen in ieder geval:

Paul McCartney
Prince
Trijntje Oosterhuis
Sarah Bettens

De link die wij zochten was het gegeven dat alle vier ooit een CD hebben verspreid via een krant. De outsider die we zochten was in dit licht Paul McCartney. Zijn kranten-CD werd eerder wel in winkels verkocht, via de Starbuckswinkels om precies te zijn.

Ook goedgerekend werd Prince als buitenbeentje, omdat hij dit meer dan eens heeft gedaan. Ook de route via "zingende broer of zus", met Prince als uitzondering omdat hij nooit een album opnam met zus Tyka levert punten op.

De WeekendQuiz bevat negen fragmenten met een kleur in de titel.
Weet jij ook het antwoord op:

Leuke vraag? Deel 'm met je vrienden via:
Weet jij ook het antwoord op deze muziekvragen?

26 reacties. Vul jouw antwoord hieronder in!

Ruisje zei

mq 621 /

Monument van de Beatles in Oosterblokker
verwijzend naar het optreden van de Beatles in Blokker Nederland op 5/6/1964

[Reageer]
HS zei

Met gevaar voor eigen punten: dit kunnen twee momenten zijn... (Ja, dit is een citaat. Uit MV576 om precies te zijn.)

De dag waarop het afgebeelde monument onthuld werd, 6 juni 1999, of de dag waar het monument naar verwijst, 6 juni 1964.

Om het de redactie van MV makkelijk te maken ga ik voor de laatste: de dag waarop The Beatles hun enige concert(en) in Nederland gaven in Blokker (NH).

Een verklaring van de aanwijzing is in dat geval namelijk wel degelijk mogelijk: ze hebben er op 6 juni 1999 het afgebeelde monument voor opgericht!

[Reageer]
Arjan zei

Op de foto een monument ter herinnering aan het optreden van The Beatles in Blokker. Dit optreden was 6 juni 1964, het monument staat er vanaf 6 juni 1999.

[Reageer]
Wolly zei

Dit is het monument van de Beatles in Oosterblokker.
Herinnering aan de enige twee optredens in Nederland van de Beatles op 6 juni 1964.
Op het monument staand e nummers die tijdens het optreden gespeeld zijn:
I saw her standing there
All my loving
I want to hold your hand
She loves you
Twist and shout
Long tall Sally
Roll over Beethoven
Can't buy me love

[Reageer]
Mac zei

Meet the beates! "eerste" album in America, 20 Januari 1964

[Reageer]
nessievdb zei

Het monument in (Ooster)blokker . de enige plaats waar de Beatles in Nederland optraden...6-6-1964

[Reageer]
Mark S. zei

We zien het monument dat herinnert aan het moment in kwestie: de optredens van het destijds populaire kwartet The Beatles op vrijdag 5 juni 1964 in de veilinghallen van het WestFriese Blokker.

[Reageer]
Knoop zei

Iets met de Beatles

[Reageer]
Popmartijn zei

Deze, licht gephotoshopte, foto is van het Beatlesmonument in Blokker. Dit monument is opgericht tegenover de lokatie waar, op 6 juni 1964, The Beatles hun enige concert(en) in Nederland hebben gegeven.

[Reageer]
Pakkal zei

Vandaag verwijst het plaatje naar het optreden van The Beatles in Blokker (NH) op vrijdag 5 juni 1964. Het getoonde is een monument ter ere van dat optreden en staat in de straat van het warenhuis in Blokker.

[Reageer]
Gavin zei

We zien het Monument van de Beatles in Oosterblokker.
Herinnering aan de enige twee optredens in Blokker in Nederland.

6 juni 1964

The Nefster

[Reageer]
Sandra zei

Wat geweldig! Ik heb 'm gegoogled, dus de puntjes verdien ik eigenlijk niet, maar het was weer een enorm leuke zoektocht.

Dit is het Beatles-monument in Blokker.
Dat verwijst naar het allereerste concert dat de Beatles buiten Engeland gaven, op 6 juni 1964, in het West-Friese dorp Blokker (of all places). Toegangskaarten kostten zeven gulden vijftig. :-)

[Reageer]
Simon de Jong zei

6 Juni 1964. Het enige optreden van de Beatles in Nederland. We zien hier het monument in Oosterblokker, dat recht tegenover de plaats staat, waar het concert plaats vond.

[Reageer]
Purmerend zei

Het bedoelde moment: op 5 juni 1964 kwamen de Beatles voor het eerst naar Nederland voor 2 concerten in het West-Friese dorp Blokker; hun enige optredens ooit in Nederland.

Verklaring: te zien is het monument in Blokker dat naar aanleiding van deze optredens gemaakt is.

[Reageer]
KoOtje zei

6 juni 1964, Beatles treden op in (Ooster)Blokker. Dit is een monument hiervoor.

[Reageer]
Jarno zei

Het moment is 6 juni 1999.
In het West-Friese Blokker wordt een monument geplaatst ter ere van de 2 concerten die de Beatles daar op 6 juni 1964 gaven.

[Reageer]
Patricias zei

De foto verwijst naar het Beatles monument in Blokker . Het gaat om het moment dat The Beatles in Nederland optraden op 6 juni 1964 in Blokker. Het vond destijds plaats in de plaatselijke groenteveiling "Op Hoop van Zegen" in het plaatsje Blokker. Er staat hier ook een Beatles m

[Reageer]
BruceB zei

Dit is het "Blokker Beatlesmonument" n.a.v. de 2 optredens die The Beatles in de veilinghal van Blokker na elkaar hebben gespeeld op 06/06/1964.

[Reageer]
Marjolein zei

Op het plaatje is het Beatles monument te zien in Oosterblokker, het monument is er (in 1999) neergezet n.a.v. het optreden wat de Beatles in die plaats gaven op 5 juni 1964.

[Reageer]
GielRot zei

Blokker kreeg in 1964 landelijke bekendheid doordat in het gebouw van de plaatselijke groenteveiling "Op Hoop van Zegen" The Beatles tweemaal achtereen optraden - hun enige optredens ooit op Nederlandse bodem. Wel hebben zij in Hillegom nog een concert gegeven, dat was de tv-registratie.
Vrijdag 5 juni 1964. Eén van de meest historische dagen uit de popgeschiedenis speelt zich in Nederland af. The Beatles, (nog steeds) de populairste band aller tijden, is dan in Nederland voor een tv-show in Hillegom, een rondvaarttocht door Amsterdam en twee concerten in een veilinghal in het WestFriese dorp Blokker. Het bleef bij een eenmalig bezoek.

En dit is een foto van het monument in Blokker, maar het moment is dus op 5 juni 1964.

[Reageer]
rifen zei

We zien het 'Beatles in Blokker' monument in Oosterblokker. Het monument staat daar omdat The Beatles op vrijdag 5 juni 1964 twee optredens gaven in het plaatsje Blokker - de enige twee optredens van The Beatles in Nederland.

[Reageer]
Mo zei

Dat is het Beatlesmonument in Blokker, onthuld op 6 juni 1999, precies 35 jaar na hun enige twee concerten in Nederland, in Blokker of all places.

[Reageer]
Sisters of Merseybeat zei

De popquiz van vandaag betreft de onthulling in (Ooster)Blokker van het Beatles monument op 6 juni 1999, wat weer verwijst naar de legendarische concerten die het viertal (minus Ringo) daar 35 jaar eerder gaf op 6 juni 1964.

[Reageer]
Hermie Hankok zei

The Beatles speelden op 6 juni 1964 twee concerten in een veilinghal in het Friese Blokker. The Beatles in Nederland. Dit leuke herdenkingsmonument aan dat unieke evenement staat in de plaats zelf.

[Reageer]
Ruud zei

Dat is wel heel makkelijk. Vrijdag 5 juni 1964, de Beatles in Nederland. De aanwijzing is het monument dat in Blokker staat als herinnering aan dit eenmalige bezoek.

[Reageer]
Michael Tanzer zei

Blokker kreeg in 1964 landelijke bekendheid doordat in het gebouw van de plaatselijke groenteveiling "Op Hoop van Zegen" The Beatles (6 en 7 juni)tweemaal achtereen optraden - hun enige optredens ooit op Nederlandse bodem.

[Reageer]

Doet het commentaarformulier het niet? Probeer het dan in een nieuw scherm.

Zet je antwoord in een reactie. Je reactie wordt niet meteen geplaatst. Anders zou je het goede antwoord verklappen voor andere spelers. Na 24 uur worden ze allen tegelijkertijd geplaatst.

Liever geen anonieme reacties. Selecteer een profiel of anders naam/url in het "Reageer als" veld.

Problemen met dit formulier? Laat het weten