maandag 31 oktober 2011

Muziekquiz 681: Raad het Moment

Vandaag staan we in de categorie Raad het moment stil bij een legendarisch moment in de popgeschiedenis. Waarnaar verwijst de afbeelding hiernaast? Zet je antwoord in een reactie. Vermeld zowel de gebeurtenis als jouw verklaring!
Vraag loopt tot: 1 november, 8:30 AM
Score: 1 punt voor het juiste popmoment, 1 punt voor de verklaring. Maximaal dus 2 punten.
Vraag niet zichtbaar. Geen flash?
Vrijdag kon de Odd One Out twee kanten op. We zagen in elk geval vier artiesten die tijdens een vliegincidend om het leven zijn gekomen:

Stevie Ray Vaughan
Aliyah
Jim Reeves
Otis Redding

Odd One Out optie 1: Stevie Ray, aangezien die als enige omkwam in een helicopterongeluk
Odd One Out optie 2: Jim Reeves, aangezien hij als enige zelf vloog

Beiden worden goedgerekend.

De WeekendQuiz gaat over het magische muziekjaar 2004.
Weet jij ook het antwoord op:

Leuke vraag? Deel 'm met je vrienden via:
Weet jij ook het antwoord op deze muziekvragen?

28 reacties. Vul jouw antwoord hieronder in!

AdRem zei

We zien Lars Ulrich en een halve Kirk Hammett, drummer en gitarist voor Metallica. Dit lijkt me 8 Augustus 1992 tijdens een gedeelde tour met Guns n' Roses. Zanger James Hetfield loopt per ongeluk in een van de vuur effects en verbrand daarbij zijn gezicht, arm en been. Ulrich kondigt op de foto het eind van de show aan. Hetfield zou de rest van de tour nog wel zingen, maar de gitaar partijen aan de gitaar technician overlaten.

[Reageer]
noni zei

13 juli 1985, Live Aid, Bob Geldof die iedereen bedankt.

[Reageer]
HS zei

Als ik Lars Ulrich achter een microfoon zie denk ik Napster of Grammy, maar nee...

Nog zo'n pyrotechnisch bedrijfsongeval:

8 augustus 1992 - Olympic Stadium, Montreal, Canada

James Hatfield van Metallica verbrandt zich lelijk tijdens een concert.

We zien collega Lars zich verontschuldigen richting publiek, omdat ze wegens dringend ziekenhuisbezoek niet in staat zullen zijn het concert af te maken.

Daar bleef het die avond niet bij. Nadat Axl Rose ook het 'co-headlining' concert van Guns N' Roses vervroegd afbrak, ontstonden er buiten rellen onder het morrende publiek.

[Reageer]
Michael Tanzer zei

Op 8 Augustus 1992 geven Metallica en Guns 'n' Roses een gezamenlijk concert in het Olympic Stadium van Montreal in Canada.

Op 8 augustus 1992 was er een ongeval in Montréal dat James Alan Hetfield (Metallica) bijna fataal geworden is, toen hij naast een vier meter hoge vlam ging staan en hij zijn linkerarm, linkerhand en het linker deel van zijn gezicht verbrandde.

NataZ alvast proficiat met je overwinning!

[Reageer]
GielRot zei

@muziekvragen, en als je ze allebei had?

[Reageer]
Muziekvragen.nl zei

@GielRot: Dan krijg je een schouderklop van de redactie en het eeuwige respect van je collega-quizzers :-)

[Reageer]
wvdmarel zei

8 augustus 1992. James Hetfield van Metallica loopt brandwonden op als er iets fout gaat met her vuurwerk in de show. Het fragment dat je ziet is een aankondiging van de band dat James gewond is geraakt en dat ze de show moeten cancellen.

[Reageer]
Knoop zei

Iets met Metallica

[Reageer]
Jarno zei

Montréal, 8 augustus 1992.
Metallica drummer Lars Ulrich verontschuldigt zich na een bizar ongeluk met zanger James Hetfield aan het publiek voor het aflassen van het concert.Hetfield heeft tijdens het nummer Fade to Black door een fout met nieuwe pyrotechniek zijn arm verbrand. Terwijl James met spoed naar het ziekenhuis wordt gebracht stopt ook supportband Guns 'n Roses het concert, waarop de Metallica-fans rellen beginnen te schoppen buiten het stadium.

[Reageer]
Wolly zei

Het is Metallica, het lijkt een still van de Damaged Justice Tour in het hoogtepunt: het concert in Seattle in 1989.

Wat is hier aan de hand? het hoogtepunt van Metallica?

[Reageer]
NataZ zei

op 8 augustus 1992 verbrandde James Hetfield van Metallica tijdens het nummer Fade to Black in Montréal, Canada, door een fout met nieuwe pyrotechniek zijn arm.

[Reageer]
Wolly zei

Het is een still bvan Metallica. Ik denk van het optreden van is van de Damaged Justice Tour in Seattle, 1989.

Wat jullie hier precies mee willen weet ik niet. Vermoedelijk de doorbraak van Metallica bij het grote publiek?

[Reageer]
Wolly zei

...of bedoelden jullie deze:
http://www.nu.nl/muziek/2654039/annulering-concert-metallica-in-india-zorgt-rellen.html

Jeetje, julie zijn er wel erg snel bij hoor :-)

[Reageer]
nessievdb zei

8 augustus 1992: Metallica leadzanger James Hetfield loopt ernstige brandwonden op tijdens een concert door te dicht bij de pyrotechnische snufjes te staan
We zien Lars het publiek informeren

[Reageer]
rifen zei

Het is een gok maar we denken dat dit het moment is waarop Metallica zijn eerste Grammy wint voor 'One', in de categorie Best Metal Performance, op 21 februari 1990 te Los Angeles.

[Reageer]
KoOtje zei

29 augustus 1989, optreden Metallica in Seattle, tijdens Damaged Justice Tour.

[Reageer]
Arjan zei

Volgens mij zien ik 1½ persoon van Metallica, net na een concert. Maar welk concert? Misschien Pinkpop, 30 mei 2008?

[Reageer]
Simon de Jong zei

8 Augustus 1992

Metallica moet noodgedwongen een concert in Montréal (Canada) stoppen, nadat James Hetfield tijdens 'Fade to black' hevige brandwonden oploopt door een fout met nieuwe pyrotechniek.

Op de foto zien we Lars Ulrich (en een stukje Kirk Hammett) zich verontschuldigen bij het publiek voor de afgelasting en belooft ze om terug te komen en het concert in te halen.

[Reageer]
Marjolein zei

Volgens mij gaat het over het overlijden en afscheid nemen van bassist Cliff Burton van Metallica. Hij overleed op 27 september 1986 tijdens een busongeluk dat de tourbus had in Zweden.

[Reageer]
Popmartijn zei

We zien een foto (of beter gezegd, een beeld uit een video van een nieuwsverslag) van Lars Ulrich (en een stukje van Kirk Hammett) van Metallica. James Hetfield zal er niet bij staan, want hij is dan al afgevoerd naar het ziekenhuis met brandwonden. Tijdens het nummer Fade To Black raakt hij namelijk gewond door de vuurwerkshow en moet Metallica de rest van hun concert annuleren.

De dag is 8 augustus 1992 (in Montreal).

Metallica doet een dubbeltoer met Guns 'n Roses, maar zij zullen later die avond hun concert ook afzeggen. Met als gevolg een rellende menigte die de omgeving terroriseert.

[Reageer]
rene van der wal zei

dit is het moment dat lars ulrich de drummer van metallica aankondigt dat james hetfield de gitarist zijn hand heeft verbrandt tijdens het spelen van fade to black door dat hij te dichtbij de pyrotechnics van de show stond.Waardoor hij niet verder kon en de show niet verder kon . guns en roses zou ernaar komen maar dat duurde lang en axl roses stopte naar zes nummers.
Wat er daarnaar in montreal op 8 augustus gebeurde noemen ze in het engels riots dus dikke rellen . en einde van de gezamelijke tour

[Reageer]
GielRot zei

Ik sluit okrober in stijl af met waarschijnlijk een fout antwoord. Ik zie Metallica aan het eind van een concert. Ik ga maar voor het eerste concert in Nederland op 11 feb 1984 in de IJsselhallen te Zwolle.

[Reageer]
Pakkal zei

Mmm, best frustrerend. Ik zie Lars Ullrich en een gedeelte van Kirk Hammet van Metallica. Ze hebben iets gewonnen, zo lijkt het. Maar geen idee wat er bedoeld wordt.

Ons antwoord is derhalve fout, namelijk dat op 16 juni 2010 The Big Four of thrash (Metallica, Anthrax, Megadeth en SLAYER) op één bill staan. Dat was dus in Warschau Polen.

Ben benieuwd wat het antwoord is...

[Reageer]
Purmerend zei

8 augustus 1992, tijdens de Guns N' Roses/Metallica Stadium Tour in een optreden in Montreal krijgt Metallica-zanger James Hetfield 3e-graads brandwonden door een ongeval met de vlammenwerpers op het podium.

Op de afbeelding zien we drummer Lars Ulrich die aan de fans uitlegt dat het concert niet verder zal gaan.

[Reageer]
Sisters of Merseybeat zei

20 april 1992 - Metallica speelt op het Freddie Mercury Tribute concert in Wembley.

[Reageer]
Gavin zei

Ik zie Lars Ulrich en Kirk Hammet van Metallica. Ze nemen de eerste Grammy Award for Best Metal Performance in ontvangst.

The Nefster

[Reageer]
Gavin zei

Oh ja, dat was in1990

[Reageer]
ruud kleiss zei

Gokje,

Lars Ulrich die met Metallica zijn eerste Grammy wint in 1990

[Reageer]

Doet het commentaarformulier het niet? Probeer het dan in een nieuw scherm.

Zet je antwoord in een reactie. Je reactie wordt niet meteen geplaatst. Anders zou je het goede antwoord verklappen voor andere spelers. Na 24 uur worden ze allen tegelijkertijd geplaatst.

Liever geen anonieme reacties. Selecteer een profiel of anders naam/url in het "Reageer als" veld.

Problemen met dit formulier? Laat het weten