vrijdag 23 maart 2012

Muziekquiz 785: Odd One Out

Op vrijdag kun je altijd een doordenker spelen op Muziekvragen.nl. In de regel zijn dat vier aanwijzingen die naar het antwoord moeten leiden. Vandaag is de categorie Odd one out. Je ziet vier artiesten. Begin met benoemen wie het zijn. Deze vier personen of bands hebben iets met elkaar gemeen. Toch hoort binnen deze overeenkomst een van de artiesten er niet bij. Wie? En waarom? Antwoord in de reacties!
Vraag loopt tot: 24 maart, 8:30 AM
Score: Een half punt voor elke artiest, 1 punt voor de verklaring van de link, 1 punt voor de verklaring van de Odd One Out. Maximaal dus 4 punten.
Vraag niet zichtbaar. Geen flash?
De verschillen zaten gisteren weer eens in de details. We hoorden gisteren het begin van Mama's always on stage van Arrested Development. Jullie weten natuurlijk weer veel te veel van muziek, dus werd ook regelmatig het origineel van het sample, We're Ready van Junior Wells genoemd. Er zijn twee redenen waarom we die maar half gaan goedkeuren. Ten eerste zit in de plaat van Arrested Development een tikje aan het begin van de plaat, duidelijk te horen in het fragment van gisteren. Ten tweede begint de plaat van Wells met gepraat, hoor maar. Het origineel is overigens veel beter dan de versie van Arrested Development.

Nog maar 24 uur voor de WeekendQuiz!


Leuke vraag? Deel 'm met je vrienden via:
Weet jij ook het antwoord op deze muziekvragen?

29 reacties. Vul jouw antwoord hieronder in!

W817tjes zei

Dat is een heel erg goede uitleg waarom Junior Wells dus geen goed antwoord is. Daarom snap ik dan ook niet dat je het wel half goed gaat rekenen... Het is gewoon FOUT!!!
(en ook nog eens heel toevallig het antwoord wat je krijgt via de soundhound/shazam... zo kan je de valsspelers er mooi weer eens uitfilteren... :P)

[Reageer]
HS zei

Vier geografische plaatsaanduidingen in de Verenigde Staten van Amerika - Chicago, Texas, Phoenix en Boston - waarbij opvalt dat Texas een staat is en de andere drie steden zijn.

[Reageer]
Mark S. zei

Zo worden de shazaam neppers weer gematst. de lol gaat er dan wel een beetje af, redactie

[Reageer]
Popmartijn zei

Test je topografie van de Verenigde Staten!

We zien de volgende artiesten:
LB: Chicago
RB: Sharleen Spiteri (van de band Texas)
RO: Boston
LO: Phoenix

De overeenkomst is dat ze allen vernoemd zijn naar plekken in de Verenigde Staten. In Sharleen Spiteri's geval gaat het dan om de band waar ze frontvrouw van is/was. Zij is dan ook de Odd One Out, ook al omdat Texas niet een stad (zoals de andere drie) maar een staat is in de Verenigde Staten.

[Reageer]
Popmartijn zei

Ik vind trouwens de redenering dat het niet Junior Wells is omdat dat nummer begint met wat gepraat wat vergezocht. Want is dat dan het echte begin van het liedje of niet?
En zoals opgemerkt, er zijn een aantal andere kenmerken die aangeven dat het om het nummer van Arrested Development ging.

[Reageer]
Muziekvragen.nl zei

@Mark S.: We snappen jullie frustratie. Weet dat wij geen enkele rekening houden met Shazammers; wij dubbelchecken dat niet bij het maken van vragen. Iedereen moet zelf maar weten hoe ze plezier beleven aan onze site. Het is niet ons idee van muziekquizzen spelen.

De coulance zit 'm vooral in het feit dat wij op voorhand niet hadden doorzien dat het origineel en deze versie zo veel op elkaar lijken. Muziekvragen zouden niet van dergelijke kleine verschillen moeten afhangen, want dan worden het strikvragen.

[Reageer]
Muziekvragen.nl zei

@Popmartijn: Op de oorspronkelijke LP begint het nummer met gesproken tekst, dus formeel zou dat het intro van die plaat zijn.

[Reageer]
GielRot zei

Hahaha, wat een wantrouwen. Ik geloof oprecht dat er mensen zijn die wel de versie van Junior Wells kennen en niet die van Arrested Development. Goed opgelost Muziekvragen! En dat alweer 3 jaar.
Overigens kunnen we zondag in de Burcht in Leiden weer geheel eerlijk tegen elkaar spelen.

[Reageer]
GielRot zei

Dit lijken me acts die vernoemd zijn naar plaatsen in de VS (al kan je daar bij Phoenix wel over twijfelen).

We zien Chicago (Illinois), Texas, Phoenix (Arizona) en Boston (Massachusetts)

Texas is een staat, de rest zijn steden.

[Reageer]
Pakkal zei

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de reden waarom men shazam/soundhound gebruikt. Zoals in eerdere discussies aangegeven, snap ik niet waarom men zo wil spelen.
Zelf spelen w817tjes en ik samen. Een enkele keer vragen we iemand uit onze kennissenkring of zij een bepaald fragment weten. Mijn inziens is dat net iets anders dan je telefoon bij de computer houden en kijken wat het brengt. Daar kun je toch geen plezier uithalen?!

Wil iemand hier (desnoods anoniem) antwoord op geven? Mogelijk krijg ik er meer begrip voor?!

[Reageer]
Pakkal zei

We herkennen alleen Sharleen Spiteri van Texas. Zelfs de jaren 70rockband herkennen we niet...

[Reageer]
Ickyflix zei

Chicago
Texas
?
Boston

Alle bands genoemd naar amerikaanse staten of plaatsnamen

Texas is de enige die niet uit amerika komt

[Reageer]
Muziekvragen.nl zei

@Pakkal: Zeker een interessante discussie. Wie doet een voorzet?

[Reageer]
Knoop zei

geen idee wie datr zijn. Komen ze allemaal uit Australie?

[Reageer]
GielRot zei

Ik zie mijn reactie er niet tussen staan. Is mijn antwoord van vandaag wel aangekomen?

[Reageer]
GielRot zei

Wat een interessante discussie?! Als mensen het foute antwoord geven, dan hebben ze hebben ze Shazam gebruikt. Een rare conclusie. Ik heb het even gecheckt op Shazam, maar krijg keurig Arrested Development, dus dat maakt alle goede antwoorders ook verdacht!! Jammer dat het allemaal zo achterdochtig moet. Laten we daar gewoon mee stoppen.

[Reageer]
Muziekvragen.nl zei

@GielRot: Ja, je inzending van vandaag is binnengekomen.

[Reageer]
Gerrit zei

Hallo,

LB
RB Natalie Imbruglia
LO
RO Boston

helaas moet ik jullie de link en de oddd one out schuldig blijven :-(

groeten,
gerrit

[Reageer]
Patricias zei

1. Chicago
2. Texas
3. ?
4. Boston
Het zijn allemaal bands met plaatsnamen uit Amerika. Ik denk dat Texas er niet bij hoort omdat dit een Europese band is en de rest Amerikaanse bands zijn.

[Reageer]
Gavin zei

We zien Boston, Texas, Chicago en Phoenix.
Texas is de odd one out.
Texas is namelijk een Amerikaanse staat terwijl Boston, Chicago  en Phoenix Amerikaanse steden zijn.

The Nefster

[Reageer]
Simon de Jong zei

LB: Chicago
RB: Texas
LO: Phoenix
RO: Boston

De link is dat het alle vier Amerikaanse geografische namen zijn. Maar dan de odd-one-out. Het zou Texas kunnen zijn, want als enige een staat.

Ik gok echter toch op een diepere odd-one-out. Chicago had oorspronkelijk de naam Chicago Transit Authority, naar het vervoersbedrijf. De CTA protesteerde hier tegen, waarna de naam werd afgekort naar gewoon Chicago. Daarmee is dit voor mij de odd-one-out.

[Reageer]
Michael Tanzer zei

LB = Chicago
RB = Texas
LO = Phoenix
RO = Boston

De Odd one out is Texas, Texas is een staat in de VS en de andere 3 zijn steden in de VS.

[Reageer]
Jarno zei

Boston,Chicago,Texas en Phoenix.Wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal een Amerikaanse plaats als bandnaam hebben.Boston,Chicago en Phoenix zijn steden, Texas is een staat.
Odd One Out: Texas

[Reageer]
Roberto zei

rb natalie imbruglia

het zijn allemaal australische artiesten, maar imbruglia was naar engeland verkast tegen de tijd dat ze muziekjes ging maken (en is daarmee het linke eendje).

[Reageer]
KoOtje zei

LB: Chicago
RB: Texas

Link: Plekken in Amerika
Uitzondering: RO is geen staat :-)

[Reageer]
KoOtje zei

Toevoeging:
RO is Boston (dat is dus geen staat, maar een stad :-D)

[Reageer]
Arjan zei

Chicago
Sharleen Spiteri (Texas)
?
Boston

Overeenkomst: allemaal vernoemingen naar plaatsen in de USA. Odd one out is om meerdere redenen mevrouw Spiteri, ten eerste omdat Texas een staat is en geen stad, ook omdat ze zelf niet uit Texas komen maar uit Schotland en eventueel nog omdat alleen een foto van Sharleen geplaatst is terwijl het om de band gaat.

[Reageer]
Mark S. zei

LB: Chicago?
RB: Natalie Imbruglia
LO: ?
RO: Foghat?

Odd one out? geen idee

[Reageer]
Sisters of Merseybeat zei

Artiesten: Phoenix, Boston, Chicago, Texas

LInk: Alle vier bands vernoemd naar Amerikaanse geolocaties

Odd one out: Texas is een staat, de andere drie zijn steden.

[Reageer]

Doet het commentaarformulier het niet? Probeer het dan in een nieuw scherm.

Zet je antwoord in een reactie. Je reactie wordt niet meteen geplaatst. Anders zou je het goede antwoord verklappen voor andere spelers. Na 24 uur worden ze allen tegelijkertijd geplaatst.

Liever geen anonieme reacties. Selecteer een profiel of anders naam/url in het "Reageer als" veld.

Problemen met dit formulier? Laat het weten