maandag 16 april 2012

Muziekquiz 801: Raad het Moment

In Raad het moment gaan we aan de hand van een snippertje informatie op zoek naar een bekend Popmoment. Op welke gebeurtenis slaat de aanwijzing hiernaast? Noem zowel gebeurtenis als verklaring en zet je antwoord in een reactie.
Vraag loopt tot: 17 april, 8:30 AM
Score: 1 punt voor het juiste popmoment, 1 punt voor de verklaring. Maximaal dus 2 punten.
Vraag niet zichtbaar. Geen flash?
Vrijdag draaide het in de Odd One Out om de initialen: KD Lang KT Tunstall LL Cool J BB King Dat was natuurlijk de verbinding. Als je die initiale uitspelt, merk je dat KD Lang er niet bij hoort. Zij gebruikt als enige haar echte namen in dat initiaal. De anderen (KT als verbastering van Kate/Katy, Lady's Love en Blues Boy) baseerden hun letters niet op hun echte naam. Tuurlijk is er weer een nieuwe WeekendQuiz. Die draait om Nederlandse bands. Neem daarnaast eens een kijkje op de Facebookpagina. Daar vind je een poll met als onderwerp: wat is de beste Nederlandse band ooit?

Leuke vraag? Deel 'm met je vrienden via:
Weet jij ook het antwoord op deze muziekvragen?

33 reacties. Vul jouw antwoord hieronder in!

HS zei

Op 6 december 1969 vond een bezoeker de dood bij een vechtpartij tijdens het optreden van The Rolling Stones op het Altamont Speedway Free Festival. Het hele geval blijkt min of meer bij toeval gefilmd te zijn.

Op de foto kijkt een ontstelde Mick Jagger toe hoe de bewakingsmensen iemand op het podium hijzen. Dat was overigens niet het slachtoffer.

[Reageer]
Arjan zei

6 december 1969, het Rolling Stones concert op Altamont waar net een concertbezoeker is doodgestoken door een Hells Angel.

[Reageer]
Peeetor zei

Dit is een foto van het eerste concert van The Rolling Stones in Nederland. Het concert vond plaats op 8 augustus 1964 in het Kurhaus in Scheveningen.
De uitzinnige fans en de stevig optredende politie zorgden ervoor dat de Stones al tijdens het vijfde nummer het optreden moesten staken.

[Reageer]
Ruisje zei

6 december 1969 Altamont Speedway bij San Francisco - gratis concert van Rolling Stones - Hells Angels verzorgden security en één van hen stak een toeschouwer dood

[Reageer]
Gavin zei

THE ROLLING STONES @ ALTAMONT 6 DEC 1969

oftewel, het drama van Altamont, waarbij een bezoeker werd neergestoken door een Hells Angel.

The Nefster

[Reageer]
Mo zei

Legendarisch optreden van The Rolling Stones in het Kurhaus te Scheveningen op 8 augustus 1964. Dit allereerste concert van de Stones in Nederland eindigde na 5 nummers in chaos, nadat fans uitzinnig tekeer waren gegaan en de politie daarop hard optrad.

[Reageer]
Knoop zei

Ik denk Mick Jagger te herkennen maar dit is niet in het Kurhaus. Het is een paar jaar later, meen ik, dus kan het wel eens zijn op het festival van Altamont waar een bezoeker werdt doodgestoken door een Hell's Angel die door de Stones was gevraagd als security. 1969

[Reageer]
A.M. zei

Het Altamont Free Concert was een gratis muziekfestival in december 1969, gehouden op de Altamont raceway.
Door de onverwachte komst van de Rolling Stones kwamen er 3x zoveel mensen als verwacht. Daardoor werden er Hells Angels ingeschakeld als security mensen.
Toen the Stones Under my Thumb speelden, trok Meredith Hunter, een 18-jarige Afro-Amerikaan een geweer en hierop kwam Alan Passaro, een van de securities, in actie. Hij stak Hunter neer en deze stierf ter plekke. In het drama van Altamont zien de meesten het einde van het onschuldige hippietijdperk, na het hoogtepunt Woodstock. Als er een eindpunt moet worden gevonden voor de golden sixties wordt Altamont ook regelmatig aangewezen. Het belangrijkste document over dit drama is de film Gimme Shelter, waarin je de moord kunt zien.

[Reageer]
Wolly zei

We zien een foto van december 1969. Waar 4 doden vielen tijdens het concert. In ieder geval 1 (Meredith Hunter) werd neergestoken door en Hells Angel, die in waren gehuurd door Mick Jagger voor de beveiliging.

[Reageer]
Mark S. zei

Het concert van de Rolling Stones op het festival van Altamont, 6 december 1969. Tijdens het optreden van de Stones werd Meredith Hunter doodgestoken door een van de Hells Angels die waren ingehuurd als security.

[Reageer]
Roberto zei

rolling stones treden op 8 augustus 1964 op in het kurhaus. dat liep wat uit de hand

[Reageer]
Purmerend zei

We zien hier beelden van het concert van de Rolling Stones op de Altamont Speedway op 6 december 1969. Voor de beveiliging waren de Hell's Angels ingehuurd, en dat bleek geen al te best idee.

Er braken relletjes uit, en uiteindelijk stierven er vier mensen, waarvan er een werd gedood door een Angel.

[Reageer]
KoOtje zei

6, December 1969
Altamont Speedway Free Festival met Hells Angels als 'beveiliging' tijdens de Rolling Stones

[Reageer]
Hermie Hankok zei

Het Altamont rock festival op 6 december 1969 eindigt in een drama als bij het optreden van de Rolling Stones een concertganger (overigens wel gewapend)door ,als veiligheidsmensen, ingehuurde Hells Angels vele malen wordt gestoken met een mes. Hij overlijdt op de bühne. Tijdens dat concert sterven nog drie andere bezoekers en zanger Marty Balin van de Jefferson Airplane wordt per ongeluk door een Hells Angel bewusteloos geslagen. De Grateful Dead weigert daarna op te treden. Kortom niet zo'n fijne dag in de rockhistorie.

[Reageer]
Piet-Hein zei

Ik zie een foto van het optreden van The Rolling Stones op de Altamont Raceway in 1969. Hells Angels als beveiliging, rellen en een aantal doden. Het Altamont Free Concert, gepland als het 'Woodstock van het Westen' ging de geschiedenis in als het begin van het einde van het hippietijdperk.

Groet, Piet-Hein

[Reageer]
nessievdb zei

Altamont free concert, 6 december 1969. Mick Jagger kijkt geschokt toe hoe de Hell's Angels het lichaam van Meredith Hunter op het podium leggen. ZIj had een geweer getrokken, waardoor een Angel haar neerstak.

[Reageer]
Liesbeth zei

8 augustus 1964: De Stones treden op in het Kurhaus in Scheveningen en het loopt uit de hand.
We zien namelijk Mick Jagger die kijkt naar de ravage.

[Reageer]
Michael Tanzer zei

Optreden van de Rolling Stones op het Altamont Festival op 6 December 1969, toen Mick Jagger hun komst naar het festival aankondigde, liep het toeschouweraantal gauw op naar 300000 man, helaas liep het optreden uit de hand en koste het 4 mensenlevens.

[Reageer]
BruceB zei

6 december 1969

Het optreden van The Rolling Stones op het Altamont Speedway Free Festival ergens tussen Tracy en Livermore waarbij een fan, Meredith Hunter, om het leven kwam, te wijten aan de security die door de Hell's Angels werd verzorgd.

[Reageer]
Pakkal zei

6 december 1969 in Altamont USA. Een gewapende 'fan' van The Rolling Stones (op de foto staat Mick Jagger met de hand voor de mond) wordt doodgestoken door de security (Hells Angel). Het wordt gezien als het einde van de hippietijdperk.

[Reageer]
Jarno zei

6 December 1969, California
Tijdens een optreden van de Rolling Stones op het Altamont Speedway Free Festival slaan en steken Hells Angels, (die als security dienst doen), de 18 jarige Meredith Hunter dood als deze gewapend blijkt te zijn.Nadat het slachtoffer verwijderd is speelt de band verder.Het incident is gefilmd en te zien in de documentaire ‘Gimme Shelter’ .

[Reageer]
Sisters of Merseybeat zei

Het Altamont Speedway Free Festival op Zaterdag 6 December 1969, waarbij een van de Hells Angels die door het management van headliners The Rolling Stones als bewaking waren ingehuurd, de 18-jarige Meredith Hunter doodstak.

[Reageer]
NataZ zei

dit betreft het drama van het Altamont festival in december 1969.

Toen Mick Jagger en co het nummer Under My Thumb speelden ging het fout. Een 18-jarige Afro-Amerikaan trok een geweer en hierop kwam een van de securities in actie. Hij stak de 18 jarige neer en deze stierf ter plekke.
Direct ontstonden er relletjes. De Rolling Stones bleven echter doorspelen omdat ze dachten dat ze anders de situatie alleen maar erger zouden maken. Het enige dat Mick Jagger deed was een oproep om het rumoer te staken.

[Reageer]
rifen zei

Dit is 6 december 1969, het optreden van de Rolling Stones op het Altamont Free Concert in Californië, waarbij een van de bezoekers doodgestoken werd door een Hells Angel die als beveiliger aanwezig was.

[Reageer]
Marjolein zei

Volgens mij verwijst de foto naar het optreden van de Rolling Stones op 8 augustus 1964 in het Kurhaus in Scheveningen. Dit optreden liep volledig uit de hand door het uitzinnige publiek.

[Reageer]
huub zei

concert van the rolling stones in het kurhaus in scheveningen op 8 augustus 1964

[Reageer]
Kees de Groen zei

8 augustus 1964 De Rolling Stones in het Kurhaus te Scheveningen. Het concert duurde slechts 20 minuten en toen begon het publiek het toneel te bestormen en moest de politie het pand ontruimen

[Reageer]
rene van der wal zei

Dit is op 6 december 1969
Het optreden van de rolling stones op het Altemont Free Concert op de Altemont raceway in tracey bij livermore in de staat california.(300000 mensen)
Waar de bewaking verzorgt werd door de hells angels.
Tijdens het nummer Under My Thumb en naar een hele onrustige dag met veel incidenten word de afro amerikaan Meredith Hunter doodgestoken door een hells angel.
Dit concert wordt gezien als het einde van het hippie tijdperk.

[Reageer]
rob van de laak zei

het gaat vandaag over het optreden dat de Rolling Stones gaven in het Kurhaus in Scheveningen op 8 augustus 1964. Ze werden iets te enthousiast onthaald door hun publiek waarna de Hermandad ingreep.

[Reageer]
Popmartijn zei

Dit is een foto van Mick Jagger die kijkt wat er nog meer op het podium gebeurt. Dat 'meer' is een aantal Hells Angels die bezig zijn met iemand, Meredith Hunter. Meredith Hunter zou later overlijden aan zijn verwondingen. En zo kreeg dit 'peace & love' concert in Altamont een zwarte en macabere rand.
De datum was 6 december 1969.

[Reageer]
GielRot zei

6 december 1969, de Stones spelen op Altamont en daar vielen doden en gewonden, kortom een onvriendelijke sfeer met Hell's Angels en mensen die drugs gebruikten en zo.

[Reageer]
Sandra zei

6 december 1969 - Het drama van Altamont

Tijdens optreden van de Rolling Stones op het Altamont Free Concert wordt een opgefokte festivalganger (Meredith Hunter) doodgestoken door een van de Hells Angels die (last minute en in ruil voor bier) waren ingezet als beveiligers.

[Reageer]
ruud kleiss zei

het incident met de hells angels bij een rolling stones altamont concert in 1969

[Reageer]

Doet het commentaarformulier het niet? Probeer het dan in een nieuw scherm.

Zet je antwoord in een reactie. Je reactie wordt niet meteen geplaatst. Anders zou je het goede antwoord verklappen voor andere spelers. Na 24 uur worden ze allen tegelijkertijd geplaatst.

Liever geen anonieme reacties. Selecteer een profiel of anders naam/url in het "Reageer als" veld.

Problemen met dit formulier? Laat het weten