maandag 30 juli 2012

Muziekquiz 876: Raad het Moment

In Raad het moment gaan we aan de hand van een snippertje informatie op zoek naar een bekend Popmoment. Op welke gebeurtenis slaat de aanwijzing hiernaast? Noem zowel gebeurtenis als verklaring en zet je antwoord in een reactie.
Vraag loopt tot: 31 juli, 8:30 AM
Score: 1 punt voor het juiste popmoment, 1 punt voor de verklaring. Maximaal dus 2 punten.
Vraag niet zichtbaar. Geen flash?
Vrijdag zagen we misschien wel een van de laatste Odd One Outs, hier op Muziekvragen.nl. Wat was er in deze te beleven? We zagen Rex Gildo, Charles Heddon (zanger van Ou est le swimming pool), Herman Brood en Chet Baker. Jep, allemaal dood en dat kwam bij alle vier door een val. Hoewel er meerdere verhalen de ronde doen, is alleen bij Baker niet aangetoond dat het om zelfdoding ging. Hij zou uit een raam gevallen zijn.

Er is weer een nieuwe WeekendQuiz en die draait om de zon (maar ja, dat doen wel meer dingen natuurlijk).

Leuke vraag? Deel 'm met je vrienden via:
Weet jij ook het antwoord op deze muziekvragen?

12 reacties. Vul jouw antwoord hieronder in!

HS zei

1 April 1984, The Reverend Marvin Pentz Gay Sr. schiet bij een ruzie zijn zoon Marvin Jr. - die om te voorkomen dat men hem van al te grote luchthartigheid zou verdenken, een extra 'e' aan zijn achternaam had toegevoegd - met twee kogels dood. Op de foto zijn arrestatie.

[Reageer]
Pakkal zei

1 april 1984; op de foto wordt Marvin Gay sr weggevoerd door de politie nadat hij zijn zoon, Marvin Gaye, heeft doodgeschoten.

[Reageer]
Hermie Hankok zei

1 april (!) 1984 Marvin Gaye sr. wordt gearresteerd voor de moord op zijn zoon Marvin Gaye.
De uit de hand gelopen ruzie begon schijnbaar met een verzekeringspolis. Senior kreeg 6 jaar cel met vijf jaar voorwaardelijk.

[Reageer]
Michael Tanzer zei

Mijn eerste ingeving was al de goede!

Los Angeles, 1 april 1984

Hier wordt Marvin sr. Gay gearresteerd, dit is de vader van Marvin Gaye. Marvin Gaye en zijn vader kregen het dikwijls met elkaar aan de stok en op de dag voor zijn 45-ste verjaardag werd hij tijdens een hoogoplopende ruzie door zijn vader Marvin sr. doodgeschoten.

[Reageer]
Mark S. zei

ik zie een foto van de voorgeleiding van Marvin Gaye Senior nadat hij op 1 April 1984 zijn zoon Marvin Gaye Jr. had doodgeschoten.

[Reageer]
Popmartijn zei

We zien een foto van een man die wordt begeleid door politiefunctionarissen. Deze man is Marvin Gay Sr., vader van soulzanger Marvin Gaye. De foto verwijst dus naar de dood van Marvin Gaye, doodgeschoten door zijn vader, een dag voor zijn 45e verjaardag. De dag was 1 april 1984.

[Reageer]
Huub zei

Arrestatie vader Marvin Gaye op 1 april 1984

[Reageer]
NataZ zei

dit gaat over 1 april 1984 waar de vader van Marvin Gaye wordt gearresteerd voor het doodschieten van zijn eigen zoon.

[Reageer]
rifen zei

Dit is de arrestatie van de vader van Marvin Gaye, die zijn zoon op 1 april 1984 doodschoot.

[Reageer]
Liesbeth zei

Het moment van arresteren van Marvin Gaye senior, nadat hij op 1 april 1984 zijn zoon, Marvin Gaye, had doodgeschoten. Op de foto is de man te zien terwijl hij onder dwang wordt meegenomen.

[Reageer]
KoOtje zei

Arrestatie van Lou Bega :-)

[Reageer]
Jarno zei

1 April 1984 - Los Angeles

Marvin Pentz Gay sr. is gearresteerd nadat hij zijn zoon Marvin één dag voor zijn 45ste verjaardag na een hoog oplopende ruzie in zijn huis heeft doodgeschoten.

[Reageer]

Doet het commentaarformulier het niet? Probeer het dan in een nieuw scherm.

Zet je antwoord in een reactie. Je reactie wordt niet meteen geplaatst. Anders zou je het goede antwoord verklappen voor andere spelers. Na 24 uur worden ze allen tegelijkertijd geplaatst.

Liever geen anonieme reacties. Selecteer een profiel of anders naam/url in het "Reageer als" veld.

Problemen met dit formulier? Laat het weten