zaterdag 28 februari 2015

This is the end

Jep. Het is waar. Na meer dan 2100 dagelijkse vragen zullen er binnenkort geen nieuwe vragen meer verschijnen op jouw favoriete website Muziekvragen.nl.

Waarom?
De koek is gewoon een beetje op. Of beter gezegd: de inspiratie. Het is altijd de doelstelling geweest om elke dag een frisse, verrassende vraag aan te bieden en na al die vragen die er al zijn, lukt dat steeds minder goed. Het is alleen mogelijk om dagelijks vragen te leveren als het elke dag weer leuk is en er voldoende ideeën zijn.

Na zes jaar wordt het ook weer eens tijd dat we op de redactie andere dingen gaan doen. Oh ja, dat moeten we misschien nog wat uitleggen.


We? De redactie?
Wat misschien niet iedereen weet, is dat die Redactie eigenlijk niet bestaat. Of eigenlijk, die is er wel, maar die bestaat uit 1 persoon en dat ben ik. Dennis. Aangenaam :-).

In the beginning
Zes jaar jaar geleden besloot ik een site te lanceren met alleen maar muziekquizzen erop. Elke dag een. In die tijd was ik van mening dat de hele wereld er op zat te wachten om dagelijks een quiz te spelen. Ik heb die mening nog steeds wel eens. Ik had namelijk gemerkt dat mensen niet snel genoeg kregen van goed bedachte muziekvragen. Ik had al langer een liefde voor popquizzen en een grote muziekbibliotheek. Leerde hoe ik een site kon bouwen. Alle ingrediënten waren daar. Waarvoor? Voor het opzetten van wat de best bezochte site van Nederland, nee, de wereld zou worden!

De site werd vlot opgepikt en al snel kwam er een trouwe groep mensen op af, elke dag. Sommigen ervan komen nog steeds elke dag. Er kwamen geen honderdduizenden mensen op af - over de hele termijn waren het er gemiddeld zo'n 100 tot 150 per dag - maar er stond een toffe groep liefhebbers waarvoor het fijn vragen maken was.

Veel vragen, nog meer antwoorden
Het begon met een vraag per werkdag. 15 categorieën, dus een cyclus van drie weken. Toen kwamen de WeekendQuiz en de Spelersvraag erbij. In de loop der tijd werden categorieën vervangen door nieuwe. Om niet zonder vragen te komen te zitten (persoonlijke nachtmerrie) werden vooraf van elke categorie 15 vragen gemaakt. 225 vragen dus. In totaal verschenen 7 van die series. 2144 vragen tezamen, als de laatste serie eindigt op 3 april.

Nu we toch met getallen bezig zijn. Jullie lieten meer dan 40.000 commentaren achter op de vragen. Bijna 20 comments per vraag, gemiddeld! Elke dag was het weer een feest om te zien dat jullie de moeite namen om naar de site te komen en een bericht achter te laten. Het is vanwege al die dagelijkse reacties dat ik het "project Muziekvragen.nl" als een groot succes beschouw. Super bedankt voor jullie trouw.We sluiten de stroom met vragen zometeen af met:

- 1575 reguliere vragen
- 300 weekendquizzen
- 260 ingezonden spelersvragen
- 5 kerstspecials

Los van de spelervragen heb ik jullie met de muziekvragen verzocht, 12.000 antwoorden te geven. En jullie hebben dat nog gedaan ook.

En nu?
Nu gaat "de redactie" niet meer elke avond een vraagje klaarzetten en stopt de wekelijkse overpeinzing over een goed thema voor de WeekendQuiz. De site laten we in de lucht. Wellicht dat de vragen nog eens in een andere vorm worden aangeboden en wie weet starten we in een andere vorm nog een keer door. Jullie ideeën zijn hierbij natuurlijk van harte welkom. Laat ze vooral achter onderaan deze pagina. De vraag is natuurlijk nog: hoe sluiten we het zometeen echt af? Ik hoor het graag van jullie.


De muziek blijft, daar kan ik niet zonder. Nu is er wat meer tijd om er echt naar te luisteren, zonder in het achterhoofd altijd te speuren naar een beroemd toetertje of een introotje.

Waar ik aan terug zal denken bij Muziekvragen.nl:
- De vaste routine van het klaarzetten van een nieuwe vraag
- Zaterdagochtend om half tien zien dat er al zeven inzendingen zijn voor de WeekendQuiz
- De voorpret na het bedenken van een fijne nieuwe vraag
- Elk jaar toch weer besluiten om een grote kerstquiz te maken en die uit te sturen naar alle nieuwssites (en soms met succes)
- Dan zien dat je ineens 20000 bezoekers hebt op 1 dag.
- Er direct op gewezen worden dat ergens een foute berekening is gemaakt bij de puntentelling
- Er direct op gewezen worden dat ergens een fout is gemaakt in een jaartal
- Er direct op gewezen worden dat de dagelijkse vraag niet goed doorkomt of het antwoordformulier niet werkt.
- Beseffen dat het nu echt tijd wordt om het klassement een update te geven
- Steevast concertkaarten cadeau krijgen van HS op de verjaardag van de site. Ik heb HS nog nooit ontmoet.

Nogmaals dank voor jullie dagelijkse bezoeken en reacties. Zonder jullie was het niet zo leuk geweest!

Dennis
www.muziekvragen.nl

Leuke vraag? Deel 'm met je vrienden via:
Weet jij ook het antwoord op deze muziekvragen?

13 reacties. Vul jouw antwoord hieronder in!

Simon de Jong zei

Erg jammer Dennis! Ik heb hier jarenlang met veel plezier aan meegedaan. Alle respect voor het monnikenwerk dat jij hier al die jaren hebt verricht en begrijpelijk dat het een keer op is. Wat moet ik nu iedere ochtend om half negen doen tijdens het koffiedrinken ;-)?
Thanks man voor de vele uren puzzelen!

[Reageer]
HS zei

En dan te denken aan al die MV-T-shirts die in omloop zijn en die je over vijftig jaar nog kunt tegenkomen op de meest exotische plekken. En die dan goudgeld waard zijn op Ebay. (Zou dat dan nog bestaan?)

Ik heb zelf nooit zo'n T-shirt gehad. Geeft niks. Zijn nog lelijk ook.

[Reageer]
Muziekvragen.nl zei

@HS: Als ik jou was zou ik nog even mijn slag slaan in de shop :-)

[Reageer]
rifen zei

Jammer maar heel begrijpelijk! We hoopten stiekem dat we ooit de top 10 van het algemeen klassement zouden bereiken door maar lang genoeg mee te doen :-)
Wij hebben in ieder geval jaren lang veel lol gehad met de muziekvragen, bedankt daarvoor!
Rick & Fenneke

[Reageer]
Hermie Hankok zei

Heel Jammer
Was elke dag een genoegen!

[Reageer]
Marjolein zei

Beste Dennis, jammer dat je ermee stopt. Maar ja er zal inderdaad een tijd komen dat de koek echt op is. Ik heb in ieder geval erg veel plezier gehad in het oplossen (of juist balen dat ik soms niet op het antwoord kon komen, haha) van alle muziekvragen!

[Reageer]
DonJuape zei

Jammer! En ongelofelijk dat je dit al die jaren in je eentje hebt gedaan. Ik kom er nu achter dat ik al bijna vanaf het begin meedoe (vaak met hulp en wisselend succes) en zal het missen!
Bedankt en veel succes met wat je verder gaat doen.

[Reageer]
Sisters of Merseybeat zei

@rifen Dat was precies ook de strategie van de Sisters of Merseybeat! :-) Helaas, we zullen nooit weten of het ons ooit zou zijn gelukt om met pure vasthoudendheid en regelmaat de top te bereiken...

Dennis, hartelijk bedankt voor de vele jaren Muziekvragen.nl. Wij hebben altijd met heel veel plezier meegedaan.

[Reageer]
Mark S. zei

Aan alle goeie dingen komt een eind en helaas gaat dat nu ook op voor "onze" Muziekvragen. Ik had al een donkerbruin vermoeden dat de pijp een beetje leeg begon te raken maar dat maakt dit trieste nieuws niet beter te verteren. Ik heb altijd met enorm plezier - en soms nog grotere frustraties! - meegedaan en zal die dagelijkse uitdaging echt gaan missen Maar het ergste is natuurlijk dat ik nu geen kans meer krijg om langzaam maar zeker naar de top van totaalklassement te klimmen :)

Dennis, bedankt voor al die mooie vragen en het ga je goed. Ook een bedankje & groet voor alle vaste klanten; het was me een waar genoegen.

[Reageer]
Roberto zei

Dennis,

dank voor zoveel quizes, zoveel vragen. Ik weet uit een ver verleden wat een aanslag op je agenda het doet om periodiek een quiz te maken -ook al had ik een veel lagere frequentie- liefst zonder fouten en de inzendingen dan na te kijken (ook bij mij een dingetje).
Ik heb altijd met plezier -en soms met frustratie- aan je quizes meegedaan.
Dank, succes, en hopelijk tot lezens/quizens in de toekomst.

Roberto

[Reageer]
Jarno zei

beste Dennis,

zo´n kleine zes jaar heb ik, en velen met mij, elke dag mogen genieten van jouw muzikale vraagstukken, stipt geplaatst om 8:30
het zal even wennen worden om in de ochtend niet meer uitgedaagd te worden met een snipperhit, videoclip etc., of in de kerstvakantie je lekker stuk zitten bijten op de altijd geslaagde kerstpuzzel
de grote diversiteit aan muziek, creatieve thema´s, al dan niet met een knipoog, heb ik altijd bewonderenswaardig gevonden en heeft mij als muziekliefhebber weer met andere mooie muziek kennis laten maken
een dikke dankjewel hiervoor en aan iedereen die elke dag om die felbegeerde Muziekvragen 'punten' meegestreden heeft !

allemaal een fijn weekend,en het ga jullie goed
en wie weet tot weer eens keer.........( graag )

Jarno

[Reageer]
peertje.com zei

Bedankt voor alles!

[Reageer]
Anoniem zei

Hee Dennis,

Diep respect voor de discipline waarmee je dit, helemaal in je uppie, al die jaren hebt gedaan. Wij hebben ervan genoten, en velen met ons... Wij zijn nooit goed genoeg geweest om zelfs maar te dromen van het klassement, maar we hadden veel plezier van de oh ja's, de Wat-was-dat-ook-al-weers en zo af en toe een ik-ken-het-niet-maar-het-is-mooi!

Heel veel dank, en het ga je goed.
Bart en Afke

[Reageer]

Doet het commentaarformulier het niet? Probeer het dan in een nieuw scherm.

Zet je antwoord in een reactie. Je reactie wordt niet meteen geplaatst. Anders zou je het goede antwoord verklappen voor andere spelers. Na 24 uur worden ze allen tegelijkertijd geplaatst.

Liever geen anonieme reacties. Selecteer een profiel of anders naam/url in het "Reageer als" veld.

Problemen met dit formulier? Laat het weten