Categorieën

Alle aspecten van jouw popkennis worden elke dag van de week getest op Muziekvragen.nl:

MAANDAG
Op de maandagen krijg je een klein stukje informatie. Daarmee moet je het doen. In Raad de artiest zie je een fragment van een artiest. Vraag is natuurlijk: wie is het? Raad de video draait om een paar shots uit een videoclip, maar welke? In Raad het album moet een klein fragment van een albumhoes voldoende zijn om te raden welk album het is en in Raad de tekst moet een stukje songtekst, vertaald naar het Nederlands, jou leiden naar een single en een artiest.

DINSDAG
Dinsdag is fragmentendag. Specifieke instrumenten spelen de hoofdrol. Zo zijn er de Beroemde Gitaren, de Beroemde Toetsen, de Beroemde Toeters en de Beroemde Bassen. De vraag is steeds hetzelfde: uit welk nummer hoor jij een solo?

WOENSDAG
Op de woensdag wordt voornamelijk geknutseld. In Pixelcover zie je een album in 400 pixels, maar welk album? In PopArt worden albums op allerlei manieren verbasterd (Lego, glas-in-lood, South Park). In de Zoekplaat worden steeds vier albumhoezen door elkaar gehaald, de Cryptohit draait om een cryptisch weergegeven single en artiest en in What's Wrong? probeer je de fout te vinden in een albumhoes.

DONDERDAG
Op donderdag hoor je altijd een muziekfragment. Hier vind je de klassieker: Hitsnipper (ultrakorte fragmenten)

VRIJDAG
De vrijdagen worden gevuld met diepgaand popmuziekgepuzzel. De categorieën: Odd One Out (herken afbeeldingen van artiesten, vind hun verband en zoek de buitenstaander), Vind de link (Kwartetten in beeld en geluid. Wat is hun link?) en 4 the Record (Vier hints wijzen je - als het goed is - naar een single en artiest).

ZATERDAG
Net als je denkt dat je de week goed bent doorgekomen, wordt het zaterdag en dat betekent een WeekendQuiz: negen (of soms meer) fragmenten. Of u ze even benoemt.

ZONDAG
Om de muziekweek vol te maken is er op zondag ruimte voor ingezonden muziekvragen onder de titel Spelervraag.

OOK NOG
Alsof dat nog niet genoeg is, verschijnt hier en daar ook nog eens een Special, een extra grote en bijzondere online muziekquiz.

Dit alles om natuurlijk bovenaan te eindigen in het maandklassement.

Leuke vraag? Deel 'm met je vrienden via:
Weet jij ook het antwoord op deze muziekvragen?