This is the end

Jep. Het is waar. Na meer dan 2100 dagelijkse vragen zullen er binnenkort geen nieuwe vragen meer verschijnen op jouw favoriete website Muziekvragen.nl.

Waarom?
De koek is gewoon een beetje op. Of beter gezegd: de inspiratie. Het is altijd de doelstelling geweest om elke dag een frisse, verrassende vraag aan te bieden en na al die vragen die er al zijn, lukt dat steeds minder goed. Het is alleen mogelijk om dagelijks vragen te leveren als het elke dag weer leuk is en er voldoende ideeën zijn.

Na zes jaar wordt het ook weer eens tijd dat we op de redactie andere dingen gaan doen. Oh ja, dat moeten we misschien nog wat uitleggen.
We? De redactie?
Wat misschien niet iedereen weet, is dat die Redactie eigenlijk niet bestaat. Of eigenlijk, die is er wel, maar die bestaat uit 1 persoon en dat ben ik. Dennis. Aangenaam :-).

In the beginning
Zes jaar jaar geleden besloot ik een site te lanceren met alleen maar muziekquizzen erop. Elke dag een. In die tijd was ik van mening dat de hele wereld er op zat te wachten om dagelijks een quiz te spelen. Ik heb die mening nog steeds wel eens. Ik had namelijk gemerkt dat mensen niet snel genoeg kregen van goed bedachte muziekvragen. Ik had al lang een voorliefde voor popquizzen en een grote muziekbibliotheek. Ik leerde hoe ik een site kon bouwen. Alle ingrediënten waren daar. Waarvoor? Voor het opzetten van wat de best bezochte site van Nederland, nee, de wereld zou worden!

De site werd vlot opgepikt en al snel kwam er een trouwe groep mensen op af, elke dag. Sommigen ervan komen nog steeds elke dag. Er kwamen geen honderdduizenden mensen op af - over de hele termijn waren het er gemiddeld zo'n 100 tot 150 per dag - maar er stond een toffe groep liefhebbers waarvoor het fijn vragen maken was.

Veel vragen, nog meer antwoorden
Het begon met een vraag per werkdag. 15 categorieën, dus een cyclus van drie weken. Toen kwamen de WeekendQuiz en de Spelersvraag erbij. In de loop der tijd werden categorieën vervangen door nieuwe. Om niet zonder vragen te komen te zitten (persoonlijke nachtmerrie) werden vooraf van elke categorie 15 vragen gemaakt. 225 vragen dus. In totaal verschenen 7 van die series. 2144 vragen tezamen, als de laatste serie eindigt op 3 april.

Nu we toch met getallen bezig zijn. Jullie lieten meer dan 40.000 commentaren achter op de vragen. Bijna 20 comments per vraag, gemiddeld! Elke dag was het weer een feest om te zien dat jullie de moeite namen om naar de site te komen en een bericht achter te laten. Het is vanwege al die dagelijkse reacties dat ik het "project Muziekvragen.nl" als een groot succes beschouw. Super bedankt voor jullie trouw.We sluiten de stroom met vragen zometeen af met:

- 1575 reguliere vragen
- 300 weekendquizzen
- 260 ingezonden spelersvragen
- 5 kerstspecials

Los van de spelervragen heb ik jullie met de muziekvragen verzocht, 12.000 antwoorden te geven. En jullie hebben dat nog gedaan ook.

En nu?
Nu gaat "de redactie" niet meer elke avond een vraagje klaarzetten en stopt de wekelijkse overpeinzing over een goed thema voor de WeekendQuiz. De site laten we in de lucht. Wellicht dat de vragen nog eens in een andere vorm worden aangeboden en wie weet starten we in een andere vorm nog een keer door. Jullie ideeën zijn hierbij natuurlijk van harte welkom. Laat ze vooral achter onderaan deze pagina. De vraag is natuurlijk nog: hoe sluiten we het zometeen echt af? Ik hoor het graag van jullie.


De muziek blijft, daar kan ik niet zonder. Nu is er wat meer tijd om er echt naar te luisteren, zonder in het achterhoofd altijd te speuren naar een beroemd toetertje of een introotje.

Waar ik aan terug zal denken bij Muziekvragen.nl:
- De vaste routine van het klaarzetten van een nieuwe vraag
- Zaterdagochtend om half tien zien dat er al zeven inzendingen zijn voor de WeekendQuiz
- De voorpret na het bedenken van een fijne nieuwe vraag
- Elk jaar toch weer besluiten om een grote kerstquiz te maken en die uit te sturen naar alle nieuwssites (en soms met succes)
- Dan zien dat je ineens 20000 bezoekers hebt op 1 dag.
- Er direct op gewezen worden dat ergens een foute berekening is gemaakt bij de puntentelling
- Er direct op gewezen worden dat ergens een fout is gemaakt in een jaartal
- Er direct op gewezen worden dat de dagelijkse vraag niet goed doorkomt of het antwoordformulier niet werkt.
- Beseffen dat het nu echt tijd wordt om het klassement een update te geven
- Steevast concertkaarten cadeau krijgen van HS op de verjaardag van de site. Ik heb HS nog nooit ontmoet.

Nogmaals dank voor jullie dagelijkse bezoeken en reacties. Zonder jullie was het niet zo leuk geweest!

Dennis
www.muziekvragen.nl

Leuke vraag? Deel 'm met je vrienden via:
Weet jij ook het antwoord op deze muziekvragen?